Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la intrevederea primului-ministru Victor Ponta cu reprezentanti ai Comisiei de la Venetia

ro

10 Sep, 2012 23:59 740 Marime text

Astăzi a avut loc, la sediul Camerei Deputaţilor, o întâlnire între Primul- Ministru al Guvernului României, Victor Ponta, şi reprezentanţii Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept, mai cunoscută cu numele "Comisia de la Veneţia".

Vizita reprezentanţilor Comisiei are loc în contextul pregătirii unei opinii privind situaţia constituţională din România. S-au discutat evoluţiile constituţionale din România din ultimii ani, iar Primul-Ministru a transmis toate informaţiile necesare formulării unui punct de vedere de către Comisie.

Cu acestă ocazie, a fost susţinut faptul că niciodată, în ultimele luni, statul de drept nu a fost în pericol în România. Primul-Ministru a susţinut, de asemenea, că România trebuie să aibă un rol important în UE şi să fie ferm angajată, prin instituţiile sale, în susţinerea valorilor democratice pe care se bazează proiectul european.

Primul-Ministru a anunţat intenţia Guvernului de a depăşi actuala criza politică, subliniind în acelaşi timp nevoia ca toate părţile implicate să respecte atât deciziile instituţiilor statului, dar să şi ţină cont de voinţa exprimată în mod democratic de români şi care transmite un semnal politic important.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii