Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:29 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - Guvernul României - 25.07.2014

ro

25 Jul, 2014 16:45 852 Marime text
Miercuri, 23 iulie 2014, a debutat a doua ediție a Programului oficial de Internship la nivelul administrației publice centrale, derulat de către Guvernul României. Astfel, pe parcursul a două luni, cei 160 de tineri selectați din aproape 1.800 de candidați vor participa la activitățile desfășurate în cadrul Cancelariei Primului-Ministru și a Secretariatului General al Guvernului, precum și în ministerele și departamentele conduse de miniștri și miniștri delegați.

Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Victoria, tinerii fiind întâmpinați de Prim-ministrul Victor Ponta, care a exprimat nevoia de a integra tineri pregătiți în cadrul administrației publice, reiterând faptul că este nevoie de entuziasmul și energia acestora în sistemul public românesc. La ceremonie au mai luat cuvântul și alți membri importanți ai Executivului, precum:


Ø     doamna Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului;
Ø     domnul Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale;
Ø     domnul Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene;
Ø     domnul Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism;
Ø     domnul Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică;
Ø     doamna Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură;
Ø     domnul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii;
Ø     domnul Radu Puchiu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru;
Ø     doamna Roxana Bănică, secretar general al Ministerului Finanțelor Publice;
Ø     domnul Corneliu Vișoianu, consilier personal al Primului-Ministru.

Printre momentele importante ale ceremoniei de lansare s-a numărat întâlnirea dintre cei 160 de tineri selectați și o parte dintre participanții la prima ediție a Programului de Internship. Aceștia au povestit o parte din experiența lor de anul trecut, momentele importante pe care le-au parcurs în timpul programului și planurile lor de viitor.

Stagiarii din acest an au trecut prin trei probe de concurs: evaluarea dosarelor, testul grilă și proba de interviu. Grupul este alcătuit din studenți ori tineri absolvenți de programe universitare din țară și din străinătate, cu vârsta de până la 25 de ani. În vederea selecției listei finale din cei aproape 1.800 de candidați înscriși, s-a avut în vedere evaluarea calității pregătirii universitare, a motivației, a potențialului de asimilare și dezvoltare, precum și a competențelor lingvistice și IT.

Detalii suplimentare privind Programul de internship organizat de Guvernul României, precum şi date despre pregătirea academică şi profesională a fiecărui candidat admis pot fi accesate la adresa oficială http://internship.gov.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii