Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îl invităm pe domnul Ioan Rus, liderul informal al auto-intitulatului grup de la Cluj, să semneze „Pactul pentru Transilvania” propus de Mișcarea Populară

ro

18 Nov, 2013 18:00 988 Marime text
Mișcarea Populară Cluj a lansat sâmbătă, 16 noiembrie, „Pactul pentru Transilvania”. La eveniment au fost invitați liderii partidelor politice importante din Cluj (anexăm invitația trimisă PSD Cluj). Au răspuns invitației noastre reprezentanți ai PDL și ai Forței Civice, cărora le mulțumim pentru modul civilizat în care înțeleg să servească binele comun. Din partea PSD am primit un mesaj plin de referințe obscure la mlaștini și alte asemenea, semnat de dl. Ioan Rus.
 
Înțelegem frustrarea domnului Rus, care încearcă disperat să simuleze grija pentru Cluj în interiorul unui partid care neglijează deliberat Transilvania. D.sa ar fi preferat să se poată lăuda cu autostrada oferită cu atâta iresponsabilitate de guvernul Năstase, din care făcea parte, companiei Bechtel – cu urmările cunoscute. Din păcate, PSD nu a fost capabil să toarne nici 1 km de asfalt din autostrada Transilvania.
 
Îl invităm deci pe dl. Rus să lase deoparte epitetele și imaginile grotești, care dovedesc un gust literar îndoielnic, și să demonstreze acum, când PSD este din nou la guvernare, că îi pasă de ardeleni și că face, nu doar spune.
 
Nu-i pretindem să-și asume întregul „Pact pentru Transilvania”, în care Mișcarea Populară propune măsuri fiscale favorabile întreprinzătorilor, dar incompatibile cu filozofia fiscalității excesive a PSD.
 
Îi cerem însă un lucru simplu, o dovadă de patriotism și un gest reparatoriu pentru tunul Bechtel. Îi cerem d.lui Rus să-și asume măcar punctul 1 al „Pactului pentru Transilvania” și să se angajeze, alături de întreaga clasă politică, să inaugureze cel târziu în 1 decembrie 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, autostrada Transilvania, care să ne lege de capitală și de Occident.
 
La asta ne așteptăm de la un ardelean autentic și de la un politician influent, al cărui partid se află la guvernare, nu la mici flegme și epitete umorale.
 
 
Adrian Papahagi
Vicepreședinte PMP
Președinte PMP Cluj
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii