Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundatia Dinu Patriciu ofera 1.500.000 USD pentru masteranzi si doctoranzi romani

ro

31 Mar, 2011 16:22 1387 Marime text

Inscrierile pentru cel mai amplu program national de burse private pentru masteranzi si doctoranzi, Orizonturi Deschise, derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al patrulea an consecutiv, se vor desfasura in perioada 15 aprilie - 15 iunie 2011.

Prin acest program, Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire.

Programul Orizonturi Deschise se adreseaza tinerilor care doresc sa urmeze programe de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa fie cetateni romani si sa fie admisi la universitati de top din lume.

„Conditia intoarcerii in tara este cea in jurul careia se concentreaza programul Orizonturi Deschise. Ne dorim sa avem din ce in ce mai multi tineri educati la cele mai bune universitati ale lumii, care se intorc ulterior in Romania si dezvolta proiecte valoroase aici". a declarat Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Obiectivul Fundatiei Dinu Patriciu este acela de a contribui, prin sustinerea tinerilor, la cresterea nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca. Din acest motiv, beneficiarii burselor Orizonturi Deschise se angajeaza sa se intoarca in tara dupa terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate pentru care au primit bursa, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei si a penalizarilor specificate in contractul de bursa privata.

Pentru anul academic 2011-2012 vor fi acordate 100 burse impartite astfel: 28 pentru bursierii din anii trecuti care au un program mai mare de un an si si-au mentinut rezultatele academice si 72 pentru noii bursieri. Cele 72 de burse sunt impartite pe domenii dupa cum urmeaza: stiinte economice - 18 burse, stiinte exacte, inginerie si IT - 18 burse, stiinte sociale si stiinte umane - 18 burse, medicina, biologie si stiintele mediului - 7 burse, arhitectura, design si arte plastice - 6 burse si alte domenii - 5 burse.

Cei interesati se pot inscrie completand formularul online care poate fi accesat intre 15 aprilie si 15 iunie 2011 la adresa de internet https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro/, urmand sa trimita prin posta, la adresa Fundatiei (Cladirea Lakeview, Bulevardul Barbu Vacarescu 301 - 311, etaj 14, sector 2, Bucuresti), dosarul de candidatura, cu toate documentele necesare. In data de 18 iulie a.c. se va face publica lista beneficiarilor programului pentru anul academic 2011-2012. Detaliile complete ale programului, dar si formularul de inscriere online sunt disponibile la https://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/program_detalii/2/Orizonturi_Deschise .

Despre Fundatia Dinu Patriciu

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr-o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundatia dezvolta programe ample precum: „Inventeaza-ti Viitorul", „Orizonturi Deschise", „Sponsorizeaza un Copil", „Educatia Merita", „Gala Premiilor in Educatie" si isi propune sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati: www.fundatiadinupatriciu.ro .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii