Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:56 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FEDERATIA ROMÂNA DE OINĂ - Oina romaneasca in Japonia

ro

22 Sep, 2013 15:24 934 Marime text
Oina – sportul nostru national a marcat, in ultima perioada de timp, o marire considerabila a ariei de practicare, la nivel national. Totodata se cauta solutii de implementarea a acestui sport si la nivel international, prin desfasurarea mai multor activitati comune cu sporturi similare din diferite tari.
Federatia Romana de Oina se bucura sa anunte pe aceasta cale desfasurarea unui interesant proiect de promovare a sportul nostru national in Japonia. Astfel, cu ajutorul unei romance stabilite in aceasta tara – Daniela Uchiyama, am reusit sa ii convingem pe japonezi ca oina este un sport frumos care poate fi practicat cu succes si la nivelul acestei tari.

Astfel am primit o invitatie din localitatea Ashikaga, unde vom fi prezenti pentru a arata pe viu cateva elemente ale jocului de oina si pentru a stabili modalitati concrete de implementare a unui proiect prin care sa invatam copii acest joc. Vor fi efectuate demonstratii ale jocului de oina in scoli din Ashikaga si la Institutul Tehnologic din aceasta localitate,iar cu sprijinul cu sprijinul Ambasadei Romaniei din Tokyo se va face o demonstratie a sportului nostru national si in capitala Japoniei.

Vizita in Japonia, care se va realiza in perioada 24 septembrie – 03 octombrie 2013 cu o delegatie formata din 5 persoane, va fi un prim pas in stabilirea unor relatii internationale cat mai bune in aceasta tara, ale sportului nostru national. Cu aceasta ocazie vom lansam o invitatie pentru o delegatie formata din profesori de educatie fizica din Japonia, de a fi prezenta anul viitor in Romania in vederea initierii in oina.
Anterior acestei vizite am trimis in Japonia mai multe materiale de prezentare a oinei precum si materiale de joc, iar cei care au intrat in contact cu acest sport s-au aratat deosebit de incantati.

Avand in vedere importanta istorica a acestei vizite va adresam invitatia de a fi alaturi de sportul nostru national, iar pentru orice detaliu legat de prezenta oinei in Japonia, va rugam sa il contactati pe presedintele Federatiei – domnul Nicolae Dobre la tel. 0758-056842 sau 0735-176186.
Federatia apreciaza initiativa doamnei Daniela Uchiyama, fara de care acest proiect nu se realiza si ii multumeste si pe aceasta cale.
Federatia Romana de Oina multumeste Comitetului Olimpic si Sportiv Roman pentru sprijinul acordat la efectuarea acestei deplasari precum si:

- ROMVAC Company S.A. – sponsor principal;
- Corpului National al Politistilor – sponsor;
- Asociatiei Internationale a Politistilor – Sectia Romana – sponsor.
Ca de fiecare data avem alaturi de noi, in calitate de parteneri: Ministerul Tineretului si Sportului, Muzeul Satului – Dimitrie Gusti, Radio Romania, DJST Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Revista VIP.
Federatia Romana de Oina isi desfasoara activitatea sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii