Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinta Donau Soja organizata de PRO AGRO la Bucuresti – un succes

ro

06 Mar, 2014 17:23 1927 Marime text
Federația Națională PRO AGRO împreună cu Asociația Donau Soja au organizat miercuri 5 martie, la București, „Sesiunea de informare Donau Soja – Marca standard europeană pentru soia – Oportunități pentru fermierii români”.
 
Evenimentul a reunit 70 de participanti si a avut drept obiectiv facilitarea contactelor si dezvoltarea relatiilor de afaceri intre fermierii si procesatorii din PRO AGRO si procesatorii, utilizatorii, certificatorii si furnizorii de seminte din Donau Soja. Asociatia Donau Soja isi continuă astfel actiunile dedicate fermierilor din Romania prin organizarea acestei sesiuni de informare in parteneriat cu Federatia Natională PRO AGRO.
 
In cadrul dezbaterii au fost prezentate programul Donau Soja, proceduri de certificare, avantaje si dezavantaje (calitatea semintelor si disponibilitatea acestora, certificarea originii si fără OMG, documentatia necesară, teste si analize), volumul de soia estimat pentru 2014.
 
In deschiderea evenimentului, Florentin Bercu, directorul executiv al PRO AGRO, a declarat : «  Membrii Federației susțin acest demers și consideră necesar ca această cultură de soia să facă parte din asolamentele lor, aceștia putând să beneficieze și de posibilitățile financiare care sunt oferite prin această cultură. »
 
Potrivit informatiilor oferite de catre Dragoș Dima, reprezentantul Asociației Danube Soya România, în prezent sunt 11 țări care au aderat la proiectul soiei dunărene, cu 125 de membri din tot spectrul de interes al culturii de soia (firme de cercetare, firme de semințe, de inputuri, de utilaje agricole, de servicii, retaileri – Spar, Rewe etc.), iar acest număr crește. România este una dintre țările vizate de proiect, având poate cel mai mare potențial de creștere și cultivare a soiei non-OMG.
 
« Sesiunea de informare “Danube Soya: Marca standard europeana pentru soia – Oportunitati pentru fermierii romani” este primul eveniment desfasurat impreuna de cand Pro Agro a devenit membru al asociatiei Donau Soja. Prin participarea, prezentarile si interventiile celor aproape 70 de invitati din Romania si strainatate obiectivele intalnirii au fost realizate cu succes. Am fost onorati de prezenta, interventia si contributia la succesul evenimentului a distinselor reprezentante ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, doamna Director General Elena Tatomir si doamna Consilier Superior Tatiana Preda, carora le multumesc pe aceasta cale. Am convingerea ca viitorul va aduce cele doua structuri asociative – Pro Agro si Donau Soja – intr-o mai stransa colaborare. », a declarat Dragos Dima.
 
***
 
PRO AGRO este o organizatie umbrelă care raspunde provocarilor cu care se confrunta membrii săi prin promovarea și sprijinirea unei economii rurale durabile în care agricultura este esențială pentru viitor. Ca voce a fermierilor, Pro Agro comunica spre factorii de decizie, societate și mass-media, în scopul de a furniza informații autentice și competente cu privire la situația socială și economică a agricultorilor, nevoile și problemele lor reale.
 
Asociatia Donau Soja este o organizație neguvernamentală, independentă, internațională, non-profit, cu sediul la Viena si este deschisă primirii de membrii din randul celor care activeaza in agricultura, industria de procesare, comertul sau cercetarea din Romania.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii