Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:30 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de protest organizată de Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Locală

ro

19 May, 2015 12:55 568 Marime text
Acțiunea de protest organizată de Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Locală, în data de 20 mai 2015, în fata Guvernului României, între orele 11.00 – 13.00, unde vor participa 1000 de protestatari, va fi susținută de 75 000 membri de sindicat la nivel național.
La nivel național, în semn de susținere a acțiunii din fața Guvernului României, membrii de sindicat vor purta o banderolă albă pe braț.
Această acțiune va fi urmată de ample miscari greviste la nivel național, pentru a susține:
  • Acordarea unei creșteri de 10% la fondul de salarii alocat administrației publice, din care un procent de peste 60% să fie alocat administrației publice locale, care are veniturile cele mai mici din economie (1080 lei salariul mediu net lunar)
  • Aplicarea dispozitiilor Legii nr. 71/2015 pentru toti functionarii publici, indiferent de institutia in care lucreaza, respectuv inlaturarea diferentelor aparute in salarizarea functionarilor publici care ocupa functii publice de acelasi nivel si acordarea sporului de 75% pentru orele lucrate in zilele nelucratoare
În prezent, Legea nr. 71/2015 este aplicabilă doar funcționarilor din Parlamentul României, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței, Agenția Națională de Administrare Fiscală – numai Directia Antifrauda.
Următoarea acțiune de protest este programată pentru luna iunie când vom declanșa greva generală, urmând ca data să fie comunicată în timp util, astfel încât cetățenii să fie informați cu privire la programul acțiunilor greviste, care presupune închiderea totală a peste 80% din instituțiile publice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii