Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:28 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei zile de teatru la Medgidia - Festivalul National de Teatru "Tanta si Costel"

ro

24 Sep, 2015 13:44 581 Marime text
Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel” a ajuns la ediția cu numărul patru. Începând de mâine, 25 septembrie și până în 27 septembrie, Medgidia va deveni scenă pentru șapte trupe de teatru din toată țara. Trei zile de teatru vor îmbogăți peisajul cultural autohton cu șapte piese de teatru din repertoriul național și internațional. Accesul în sală va fi liber, pentru ca toți iubitorii artei teatrale să poată lua parte la acest regal actoricesc.

Scena din sala de spectacole a Cercului Militar Medgidia va găzdui vineri seara trei trupe de teatru, care vor juca piesele „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, „Încurcă lume” de A. Hertz și „Oameni moderni” de Aura Buzdugan, interpretate de trupele de teatru „Dan Alecsandrescu” din Roman, Teatrul Municipal din Focșani și „ProActoria” din Mediaș. Regalul teatral începe de la ora 17:00, iar ultima piesă de teatru începe de la ora 19:45.

Cea de-a doua zi a Festivalului debutează cu piesa „Fluturi” de Aldo Nicolaj, interpretată de trupa de teatru „Traian Grozăvescu” din Lugoj, fiind urmată de „Gunoierul” de Mimi Brănescu și „Câmpul de luptă pentru oameni și pământ” după Matei Vîșinec, în interpretarea trupelor „Redoute” din Brașov și  „ArtArm” din Iași.

Cele trei zile de teatru se încheie duminică, cu piesa „Regele Lear” în noaptea Revelionului” după Tudor Popescu, jucată de trupa „Thetis”  din Medgidia. La final, va urma festivitatea de premiere a tuturor trupelor care au urcat pe scenă.

 Vă așteptăm la teatru să fim împreună alături de actorii care vor urca pe scenă, să le înțelegem și să le simțim emoțiile, trăirile și sentimentele și să-i aplaudăm pentru munca extraordinară pe care o depun, pentru talent și capacitatea de a transmite emoție publicului!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii