Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei zile de festival la ediția a treia a Rowmania Fest

ro

22 Aug, 2013 19:47 1536 Marime text
Rowmania Fest și Ivan Patzaichin aduc la Tulcea un weekend cât un concediu! Între 31 august și 1 septembrie, reluăm de unde-am lăsat toate întâmplările de anul trecut și aducem lucruri noi: primul triatlon desfășurat la Tulcea - Delta Rowmania Triathlon, precum și finala națională a campaniei “Descoperă Rowmania”. Așa că vom avea competiții de vâslit pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, în canotci de 2 și de 10+1, competiții de alergare, înot și bicicletă în cadrul triatlonului Deltei, concerte pe Faleză și la Casa Avramide, sosirea participanților TID înainte de etapa finală a maratonului pe Dunăre, dezbateri și târguri de proiecte de dezvoltare durabilă în Deltă, paradă de cai de rasă, experiențe culinare specifice Deltei, proiecții de filme în Piața Civică și la Casa Avramide, și expoziții de fotografie.
 
"Vom avea câte ceva pentru fiecare în aceste trei zile, și sper că în acest fel vom reuși ceea ce ne-am propus atunci când am inițiat festivalul acum trei ani: să punem Tulcea pe harta locurilor interesante din România, unde merită să vii și să revii. După cum am promis anul trecut, aducem activități noi, care se potrivesc cu ecoturismul și turismul de bun simț pe care le promovăm în orice împrejurare. Ca urmare, pe lângă atracțiile Festivalului, vă invităm să participați la primul triatlon organizat vreodată la Tulcea, o etapă în circuitul național de triatlon. După cum vedeți, orice-aș face, ajung înapoi la competițiile sportive! " a spus Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului.
 
"Devenit exemplu de bune practici în promovarea turismului ecologic, ROWMANIA FEST se bucură de sprijinul necondiționat al Primăriei Municipiului Tulcea și al locuitorilor săi, dornici de a-și prezenta cu mândrie tradițiile. Lăudăm inițiativa domnului Ivan Patzaichin de a aduce varietate proiectului ajuns la cea de-a treia ediție, reușind astfel să antreneze cât mai mulți oameni în această manifestare, în care sportului i se recunoaște adevărata valoare. Felicitări organizatorilor și mult succes participanţilor!" a completat Constantin Hogea, Primarul municipiului Tulcea.
 
"Mă bucur că putem contribui la organizarea acestui eveniment prin care celebrăm sportul de performanţă şi prin care promovăm Tulcea şi Delta Dunării ca destinaţii turistice de excepţie. Invit locuitorii judeţului să ni se alăture la această sărbătoare, pentru că toate aceste manifestări, concerte, întreceri sportive, au menirea să ne apropie de natură şi de frumos. " a declarat Horia Teodorescu, Preşedintele Consiliului Județean Tulcea.
 
 Festivalul este mai bogat decât în anii precedenți. Cele mai notabile noutăți sunt includerea în programul zilei de duminică a triatlonului Delta Rowmania, etapă în circuitul național de triatlon, precum și organizarea finalei naționale a campaniei "Descoperă Rowmania", de competiții de viteză pentru canotci de 10+1. Campania "Descoperă Rowmania" s-a desfășurat în perioada iulie – august în Călărași, Giurgiu, Tîrgu-Mureș, Galați, Alba Iulia și Arad, iar câștigătorii etapelor locale din aceste orașe sunt invitați să se întreacă cu câștigătorii etapei din Tulcea, într-o finală națională ce va avea loc duminică, 1 septembrie, pe lacul Ciuperca.
 
Vom extinde, de asemenea, componenta cultural-artistică a festivalului: propunem două momente speciale din Spectacolul Comunităților Locale, dedicate oamenilor din Luncavița și din Mila 23, și tradițiilor acestora. Pe toată durata festivalului, la Casa Avramide, poate fi vizionată expoziţia de fotografie "DUNĂREA – carte deschisă" a Casei Fotografilor Maghiari – Casa Mai Manó, expoziție itinerată de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.
Cele trei seri de concerte Rock n’ Row, de pe Faleză, completate de concertele de la Casa Avramide, oferă muzică din toate genurile, de la rock și jazz, muzică de taraf sau unplugged, cu trupe și interpreți de excepție – Sarmalele reci, Direcția 5, The R.O.C.K., Taraf de Haidouks, Nightlosers, Urma, Ada Milea, Călin Grigoriu & Friends. Vom avea proiecții de filme în Piața Civică și avanpremiera, la Casa Avramide, a celui de-al doilea episod al seriei Wild Carpathia, o coproducţie a televiziunii internaţionale Travel Channel, care îl are printre protagoniști pe Ivan Patzaichin.
 
Programul complet al festivalului se află anexat.
 
Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 și DC Communication, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea, Consiliului Județean Tulcea, și al Autorității Naționale de Turism.
 
Organizatorii mulțumesc tuturor prietenilor Festivalului - Apa Nova, MOL România, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Deltacons Tulcea, Administrația Națională Apele Române, Tour International Danube (TID), Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Casa Fotografilor Maghiari – Casa Mai Manó, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea, Asociația de Ecoturism din România, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), American Nautics,
și partenerilor media - TVR, Radio România, Antena 3, Observator, B1Tv, PrimaTv, RealitateaTv, RTV, Evenimentul Zilei, Hotnews.ro, Realitatea.net, GSP.ro, Gazeta Sporturilor, Șapte Seri, Radio Delta, Kamikaze, Decât O Revistă, Dordeduca.ro, Zeppelin.ro, Feeder.ro, Yachting Pleasure, iubesctulcea.ro, care au contribuit generos la buna desfășurare a celei de-a treia ediții.
 
Contact: Oana Ganea, oana.ganea@dccom.ro, 0723-188.891
 
Eveniment: https://www.facebook.com/events/211561922339411
 
Facebook:
https://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin
https://www.facebook.com/DeltaRowmaniaTriathlon
https://www.facebook.com/PATZAIKIN
https://www.facebook.com/RowmaniaCrisan
 
www.rowmania.ro, www.deltatriathlon.ro, www.patzaikin.com, www.turismlent.ro
 
 
Program:
 
Vineri, 30 august
 
 
12:00 – 23:00            Slow Fish – Preparate tradiționale din pește, un proiect culinar demonstrativ promovat de Asociația "Ivan Patzaichin-Mila 23", Asociația RO-PESCADOR, Asociația "Grupul de Inițiativă Radu Anton Roman"(Faleză)
            30 august – 1 septembrie, 12:00-23:00
 
19:00 – 19:30            Defilarea cailor de rasă ai Clubului Hipic Real Racing din Tulcea (Faleză-Ponton)
 
19:30 – 20:30 Deschiderea oficială a festivalului (Faleză-Ponton)
- Parada campionilor olimpici români ai sportului cu vâsle - Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov, alături de sportivi ai CSM Danubius - în canotcă, pe Dunăre.
- Cuvânt de deschidere (Faleză-Scenă)
 
20:30 – 23:00            Concerte Rock`n Row: Sarmalele Reci, Direcția 5 (Faleză-Scenă)
 
Sâmbătă, 31 august
 
10:00 – 10:30            Deschiderea oficială a Târgului proiectelor pentru "Delta vie" (Faleză, ARBDD)
Participă ONG-uri şi instituţii care derulează proiecte de dezvoltare durabilă cu impact în zona Deltei.
Târgul va fi deschis în perioada 31 august – 1 septembrie, 10:00-18:00.
 
10:30 – 11:30            Concert al Fanfarei Valurile Dunării din Galaţi (Faleză-Ponton)
 
11:30 – 12:30             Competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” - concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipe de pescari din localităţile Deltei
(Plecare: Faleză Ponton, Startul: Mila 36, Sosire: Faleză Ponton)
 
12:00 – 20:00            "DUNĂREA – carte deschisă". Expoziţie de fotografii - reflecţii inspirate de Dunăre
            Casa Fotografilor Maghiari – Casa Mai Manó (Casa Avramide)
Expoziție itinerată de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti
Expoziția va fi deschisă în perioada 31 august – 15 septembrie, 12:00-20:00.
 
12:30 – 13:00            Festivitatea de premiere a câştigătorilor Competiţiei “Ivan Patzaichin” (Faleză-Scenă)
 
13:30 – 17:30            Descoperă ROWmania - Concurs de vâslit viteză în canotci de 10+1 – COMPETIȚIE TULCEA (lac Ciuperca)
            10:00 -13:00 – înscrierea echipelor, acomodarea cu ambarcațiunile
            13:15 -13:30 – ședința tehnică, tragerea la sorți
13:30 – Start (serii de câte 3)
 
16:00 – 18:00            Întâmpinarea participanţilor la Tour International Danubien (TID) (Faleză - Ponton)
            Peste 100 de participanți la TID sosesc sâmbătă la Tulcea. De aici vor pleca în cea mai spectaculoasă etapă din tur (Tulcea / Murighiol / Sfântu Gheorghe). TID este un proiect internaţional demarat acum 57 de ani. Echipe din ţările riverane Dunării şi din alte colţuri ale lumii vâslesc aproximativ 2516 km, de la izvoare până în Deltă.
 
17:30 – 18:00            Spectacolul Comunităţilor Locale – Luncaviţa (Faleză-Scenă)
Promovarea diversităţii etnice, lingvistice şi culturale din Dobrogea de Nord.
Muzică și dans cu ansamblul Ghiocel de la Luncavița.
 
18:00            Festivitate de premiere (Faleză - Scenă)
Descoperă ROWmania - Concurs de vâslit viteză în canotci de 10+1 (Competiţia Tulcea)
Tour International Danubien (TID)
 
19:30 – 20:30                        Vernisajul expoziţiei de fotografie "DUNĂREA – carte deschisă" (Casa Avramide)
Expoziție itinerată de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti
Concert Ada Milea
Vin d'honneur
             
20:30 – 23:00            Concerte Rock n` Row: The R.O.C.K (AC/DC Tribute Band), Taraf de Haïdouks (Faleză-Scenă)
 
21:00 – 23:00            Proiecţie de film: Croaziera (1981, 122 min., comedie) (Piaţa Civică)
            Regia și scenariul: Mircea Daneliuc; Cu: Tora Vasilescu, Adriana Șchiopu, Adi Carauleanu
             
Duminică, 1 septembrie
 
07:00 – 14:00            Delta Rowmania Triathlon, parte a Circuitului Național de Triatlon (Plajă Lac Ciuperca)
(înot – Lacul Ciuperca, traseu bicicletă & alergare – Str. Isaccei, Unirii, Babadag, Faleză)
07:00 – 08:30 înscrieri, ridicarea kiturilor de participare
            08:30 – 08:45 şedinţa tehnică
09:15 START Triatlon
09:30 Start MiniTRI (triatlon pentru copii)
16:30 festivitatea de premiere
 
12:00 – 13:00            Masă rotundă - „Delta vie” - Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării pentru perioada 2014-2020 (Hotel Esplanada)
 
13:30 – 15:30            Descoperă ROWmania - Concurs de vâslit în canotci de 10+1 - FINALA NAȚIONALĂ (lac Ciuperca)
12:00 -13:00 – înscrierea echipelor, acomodarea cu ambarcațiunile
            13:15 -13:30 – ședința tehnică, tragerea la sorți (serii de câte 3)
 
16:00 – 16:30                        Spectacolul Comunităţilor Locale – Mila 23 (Faleză-Scenă)
Promovarea diversităţii etnice, lingvistice şi culturale a minorităţii rușilor lipoveni din Mila 23. Muzică și dans cu Corul tradițional SINICIKA.
 
16:30            Festivitate de premiere (Faleză-Scenă)
Descoperă ROWmania - Concurs național de vâslit viteză în canotci de 10+1
Delta Rowmania Triathlon
 
19:00 – 19:45            Proiecţie excepțională de film: Wild Carpathia – From The Mountains To The sea (45 min) (Casa Avramide)
            Proiecție în avanpremieră, partea a doua a seriei „Wild Carpathia“, ce îi are ca protagoniști pe Ivan Patzaichin și Principesa Margareta. O coproducţie a televiziunii internaţionale Travel Channel, cu sprijinul Autorității Naţionale de Turism.
 
20:00 – 21:00            Concert Călin Grigoriu & Friends (Casa Avramide)
 
20:30 – 23:00            Concerte Rock`n Row: Nightlosers, Urma (Faleză-Scenă)
             
21:00 – 23:00                        Proiecţie de film: Concertul / Le concert (2009, 119 min., comedie) (Piaţa Civică)
                        Regia și scenariul: Radu Mihăileanu; Cu: Maria Medeleanu, Mélanie Laurent, Jacqueline Bisset, Anghel Gheorghe (zis Caliu din Clejani, solistul trupei Taraf de Haidouks)
                         
 Luni – joi, 2 - 5 septembrie - Experimentarea turismului lent, în canotci de 2 sau 11 locuri 
Etapa “Delta„ din Tour International Danubien (TID)
 
Tur-maraton de la Tulcea la Marea Neagră, în canotci, alături de convoiul TID.
 
Luni, 2 septembrie
 

Destinaţie – km pe Dunăre – mal – km parcursi
MURIGHIOL – km 64 – (D) – 54/37* km/zi
 
Marţi, 3 septembrie
 

Destinaţie – km pe Dunăre – mal – km parcursi
SF. GHEORGHE – km 4 – (S) – 60/44* km/zi
 
Miercuri, 4 septembrie
 

Destinaţie – km pe Dunăre – mal – km parcursi
INSULA SACALIN/MAREA NEAGRA – 8km/zi
 
Petrecerea de închidere oficială TID 2013 la Sf. Gheorghe
 
Joi, 5 septembrie
 
ora 7:00 – Plecarea cu vaporul înapoi către Tulcea
 
* în funcţie de traseul ales
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii