Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:52 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de bucureșteni protestează pentru moldoveni

ro

16 Jan, 2014 19:26 760 Marime text
Aproximativ 500 de bucureșteni vor protesta joi seară în fața postului de televiziune B1 TV, ca urmare a afirmațiilor jignitoare ale realizatorului Radu Banciu adresate moldovenilor, deci românilor. În acest sens, participanții la manifestație au realizat și un clip video: https://www.youtube.com/watch?v=UO68JNFOqfw.

,,Limbajul injurios folosit de realizatorul emisiunii ,,Lumea lui Banciu”, acuzațiile nejustificate și atacurile dizgrațioase îndreptate împotriva unei părți a poporului român ne determină să credem fie că autorul lor se afla în căutarea unui rating confortabil, fie că ,,patria”, ,,neamul” și ,,țara” sunt pentru acesta niște concepte abstracte, care îi repugnă”, a declarat pe această cale Mihai Nicolae, co-președintele Platformei unioniste Acțiunea 2012.

Acțiunea 2012 amintește că Radu Banciu nu reprezintă societatea din România, ci un caz izolat, încadrat în cele 12 procente ale persoanelor care nu susțin unirea celor două state românești. Proverbul ,,Câinii latră, caravana trece” ne motivează să neglijăm astfel de poziții secundare, menite să dezbine, și să privim spre ceea ce îi unește pe români, fie că sunt în Ardeal, în Oltenia, în Republica Moldova sau Muntenia: limba, istoria, obiceiurile și tradițiile. De asemenea, declarațiile tot mai pronunțate în favoarea unității naționale ale unor oficiali de rang înalt de la București arată aprecierea la justa valoare a tuturor românilor, fie că se află în dreapta Prutului, fie în stânga lui.
 Platforma unionistă salută decizia Consiliului Național al Audiovizualului de a-l amenda pe Radu Banciu pentru denigrările televizate și își exprimă speranța că astfel de situații nu se vor mai repeta.
 
Platforma unionistă Acțiunea 2012                                          16 ianuarie 2014

Ti-a placut articolul?

Comentarii