Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:23 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezență românească numeroasă la festivalul de muzică electronică CTM Berlin

ro

02 Feb, 2016 15:06 522 Marime text
Două seri din cadrul festivalului CTM (Festival for Adventurous Music and Arts) au o componență românească. Sub motto-ul New Geographies, actuala ediție, cea de-a 16-a, analizează peisajul eterogen și versatil al muzicii contemporane și răspunsul acesteia la transformările sociale. Institutul Cultural Român din Berlin este pentru a doua oară partener al festivalului după ce în 2014 a susținut prezența muzicianului român Rodion GA și a trupei Steaua de Mare în Berghain Kantine.
 
 În noaptea de 3 februarie, de la orele 22, va concerta în celebrul club Berghain ansamblul Hyperion, avându-i ca directori artistici pe Iancu Dumitrescu și Ana Maria Avram. Cătălin Matei, Gili Mocanu, Eduard Gabia, Andrei Kivu, Diana Miron și Laurențiu Cotac vor interpreta alături de alți renumiți muzicieni un repertoriu de piese românești contemporane, compuse de Ana Maria Avram și Iancu Dumitrescu. Dintre piesele interpretate fac parte: Ambiguations/Collisions for two bass clarinetsHeteromorphies for ensemble, Murmur for ensemble, Cosmic signals for ensemble (Ana Maria Avram) și Quasars' Birth, Galaxy Collisions, Red Shift și Distant Supernova (Iancu Dumitrescu).
 
Prezența românească la festival este completată anul acesta și de participarea artistei române Miruna Boruzescu, sau cu numele său de scenă, Borusiade, cunoscută deja pe scena muzicală berlineză și bucureșteană (Clubul Control). Borusiade a devenit dj în 2002, iar din 2005 a început să producă propriile edituri și piese. Între timp, sound-ul ei specific, dark, cu linii de bas și teme obsesive a ajuns să se încadrează în spectrul Dark Disco, EBM și Acid. În 2016 va produce și un EP intitulat Jeopardy la casa de discuri chiliană Cómeme. În noaptea de 5 februarie, în Berghain Panorama, Borusiade apare pentru prima dată în cadrul festivalului CTM, cu un live set care îmbină minimal wave, dark disco și rough-shod house.

Ti-a placut articolul?

Comentarii