Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maistrul hârtier, Răzvan Supuran, invitatul surpriză al Târgului Colecţionarilor de Antichităţi “Antica”

ro

20 Aug, 2013 14:23 1023 Marime text
În perioada 23- 25 august 2013, în parcul din faţa primăriei, în Eforie Sud, se va desfăşura a XII-a ediţie a Târgului Antica. Organizat cu mare drag, având sprijinul Primarului oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, organizatorii au pregătit o întâlnire deosebită cu cel mai mare maistru hârtier din ţară, Răzvan Supuran. Prezent la târg, acesta va explica şi exemplifica, în felul său, deosebit, cum se transformă hârtia veche, folosită, în ceva deosebit de atrăgător.
Despre ocupaţia sa povesteşte că este “Meşteşug. Sigur. Făcatorul de hârtie, hârtierul... nici nu există numele acestea. Astea sunt aproape metafore. Nu există nici o breaslă a hârtierilor pentru că de-a lungul timpului au fost foarte puţini şi sunt din ce în ce mai puţini. Nu e vorba aici de o boemă a făurarului. Din păcate, atât de puţin este cunoscut acest meştesug, încât în zona indivizilor cu aplecare intelectuală se pot naşte reacţii de genul “boemei”. 
Fost jurnalist, la nici 30 de ani a hotărât să schimbe tot ceea ce ştia şi să înceapă a învăţa ceva pe cât de puţin cunoscut pe atât de puţin promiţător, financiar. Au trecut ani grei pentru maestrul Supuran. Acum învaţă copii să folosească hârtia manuală, să o facă, să o modeleze, la Muzeul Ţăranului Român. Pentru constănţeni şi de dragul organizatorilor, a acceptat să vină pentru a ne dezvălui câteva dintre secretele sale.
Vă aşteptăm la Târgul Colecţionarilor de Antichităţi “Antica”, aşa cum v-am obişnuit: cu nerăbdare, cu dragoste, cu voie bună dar şi cu iubitori de frumos, colecţionari de antichităţi, bragă şi cu Răzvan Supuran.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii