Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016

ro

02 Sep, 2015 22:22 1479 Marime text
Cea de-a doua ediţie a SCF Black Sea Tall Ships Regatta va avea loc în perioada 8-11 septembrie 2016.

Succesul primei ediţii a oferit Constanţei avantajul de a fi primul port în regată şi de a putea programa evenimentul cât mai aproape de sezonul estival şi în perioada vacanţei şcolare, în primul sfârşit de săptămână al toamnei 2016.

Astfel, traseul regatei va fi Constanţa - Novorosiisk - Soci - Varna. În prezent depunem eforturi alături de Sail Training International (STI) pentru a atrage o flotă cât mai mare de veliere în Marea Neagră şi sperăm ca la eveniment să ia parte cât mai multe veliere româneşti. De asemenea, contăm pe participarea navei-şcoală Mircea şi a goeletei Adornate, reprezentantele României şi la prima editie..
Regata promovează navigaţia cu vele ca sursă de educaţie, cultură, tradiţie, aventură şi dezvoltare personală. Activitatea de sail training solicită tinerii participanţi să se confrunte cu multe provocări dificile, atât fizice, cât și emoționale. Este o activitate care inspiră încrederea în sine, asumarea responsabilității și dezvoltă dorința de a-ţi asuma riscuri controlate. Majoritatea celor care se angajează în această activitate o caracterizează drept o experienţă profundă de viaţă.

Black Sea Tall Ships Regatta a reuşit încă de la prima ediţie să fie evenimentul cu cei mai mulţi vizitatori din oraşul nostru, fiind competiţia cea mai mediatizată la nivel internaţional, cu referire la oraşul Constanţa.
Sail Training International (www.sailtraininginternational.org), partenerul internaţional în organizarea Black Sea Tall Ships Regatta, este un ONG din Marea Britanie cu activitate de peste 50 de ani în întreaga lume, care are ca scop dezvoltarea şi educarea tinerilor prin instruire în navigației cu pânze, indiferent de naţionalitate, cultură, religie, gen ori provenienţă socială.
 
SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 a adus pentru prima dată în Constanţa cele mai frumoase veliere din lume. În mai 2014, Constanţa a ajuns pe harta marilor regate. Trei zile de sărbătoare în Portul Constanţa au marcat finalul unui eveniment cum n-a mai văzut această parte de Europa. Treisprezece dintre cele mai frumoase şi mai mari veliere ale lumii s-au întrecut, în perioada 30 aprilie - 27 mai 2014, în două curse, prima de la Varna la Novorossiisk, iar cea de-a doua de la Soci la Constanţa. România a fost reprezentată în Regata Mării Negre de nava-şcoală Mircea şi de goeleta Adornate, ambarcaţiuni care au adus mândrie ţării noastre prin rezultatele obţinute. 13 veliere, 1 kilometru de nave, echipaje formate din peste 1000 de persoane, 20 de naţionalităţi, 300 de persoane implicate în organizare, buget de aproximativ 500.000 euro şi peste 115.000 de vizitatori – aşa se pot descrie cele trei zile de sărbătoare organizate la Constanţa cu ocazia încheierii SCF Black Sea Tall Ships Regatta, în 2014.
Navigator Yacht Club, organizatorul român al Black Sea Tall Ships Regatta, este o organizaţie non-profit care promovează şi organizează activităţi în domeniul sporturilor nautice
 
Echipa Tall Ships România 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii