Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:34 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Rompetrol - Festivalul George Enescu

ro

25 Aug, 2015 12:05 694 Marime text
KMG International - partener al Festivalului Internațional George Enescu
 
KMG International, sub brandul Rompetrol, continuă parteneriatul de susținere a celui mai important eveniment de muzică clasică ce promovează identitatea culturală a României, Festivalul Internațional George Enescu, pentru a treia ediție consecutivă. De asemenea, Grupul sprijină prezența unei tinerei violoniste din Kazahstan, Zhibek Mussurgaliyeva, ce va concerta în data de 12 septembrie pe scena din Piața George Enescu.

“Rompetrol este sinonim cu valorile timpurilor moderne, cu spiritul de inovație, succes și responsabilitate, fiind prima marcă românească din sectorul petrolier care a cucerit în timp record piețele internaționale, cu activități și operațiuni extinse în 12 țări. Continuarea acestui parteneriat vine să întărească vocaţia internaţională a celor două branduri şi a produselor sale de excepție și, în mod direct, să contribuie la consolidarea unui brand de țară care promovează corect imaginea României în afara granițelor. Noi, oamenii din KMG International, suntem onorați și mândri să susținem un astfel de eveniment, să oferim publicului o parte din magia și muzica lui George Enescu!” – declară Azamat Zhangulov, Vicepreședinte senior KMG International.
Festivalul, ajuns în 2015 la cea de-a XXII-a ediție, se desfășoară în perioada 30 August - 20 septembrie și include o mare varietate de spectacole în sălile de concerte din București, dar și în alte orașe din țară. Printre activitățile de care se leagă contribuția KMG International se numără cele două concerte susținute de London Symphony Orchestra la Sala Palatului în zilele de 08 și 09 septembrie, dirijate de Ion Marin, avându-i ca soliști pe Lars Vogt (pian), Renaud Capuçon (vioară) și Gautier Capuçon (violoncel).

Zhibek Mussurgaliyeva este a doua artistă din Kazahstan ce susține un recital în București, după pianistul Amir Tebenikhin, laureat al Concursului Internațional George Enescu și solist în cadrul concertului de deschidere din ediția 2014. Tânăra de 17 ani studiază la Universitatea Națională de Arte din Kazahstan (Astana) de la vârsta de 4 ani, obținând numeroase premii internaționale – Premiul Speranța în cadrul competiției internaționale de tineret P.I. Ceikovsky din 2012 (Geneva, Elveția), locul I la Festivalul F. Mansurov (2015, Moscova) etc. Recitalul din data de 12 septembrie cuprinde lucrări de Bazzini, Locatelli și Paganini.

Festivalul “George Enescu”, care are loc o dată la doi ani, a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.

KMG International se implică din 2011 în programe și proiecte culturale care au ca scop catalizarea unor valori sociale importante și de a reprezenta România cu impact și constanță, atât la nivel național, cât și la nivel internațional (Festivalul și Concursul G. Enescu), dar și susținerea cu resurse financiare a tinerelor talente în curs de perfecționare (Orchestra Fundației Principesa Margareta a României), donarea unei harpe către Orchestra de Tineret (2013).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii