Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Celebrul tenor JOSE CARRERAS va primi titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca!

ro

23 Nov, 2015 16:30 1482 Marime text
Celebrul tenor JOSE CARRERAS va primi titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca!
 
 
 
 
     Cu o zi inainte de concertul pe care il va sustine in premiera la Cluj-Napoca, marelui tenor Jose Carreras ii va fi acordat titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca!
 
     Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc pe 28 Noiembrie 2015, de la ora 17.00. „Pentru o asemenea personalitate mi s-a parut un gest absolut firesc si mie, si Senatului Academiei de Muzica sa propunem acordarea acestui titlu de Doctor Honoris Causa, lucru care a fost acceptat”, a declarat Vasile Jucan, rectorul academiei.
 
     Faimosul tenor va concerta in premiera la Cluj-Napoca, la Sala Polivalenta, pe 29 noiembrie, de la ora 19.00! Numele evenimentului este „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras”, cuprinde celebre melodii ale perioadei "Belle Epoque", cunoscute arii de opera, opereta, musicaluri si face parte din turneul mondial al artistului, numit „A Life In Music”. Pentru concertul de la Cluj-Napoca, marele tenor a ales sa colaboreze cu Filarmonica de Stat „Transilvania”, Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” urmand a fi dirjiata de insusi nepotul celebrului tenor - David Gimenéz.
 
     Jose Carreras a fost denumit de criticii de gen ca fiind tenorul cu cea mai frumoasa voce a zilelor noastre, ocupand un loc privilegiat in lumea muzicii. Carreras a inceput sa cante la varsta de 8 ani, cand a interpretat cunoscuta arie din "Rigoletto", de Giuseppe Verdi, "La donna e mobile", piesa care va ramane una dintre favoritele repertoriului sau. Cariera sa muzicala a avansat rapid si s-a conturat prin debutul timpuriu pe scenele celor mai prestigioase teatre si festivaluri, incluzând Scala din Milano ('Bal Mascat', 1975), Opera Metropolitana din New York ('Tosca', 1974), Opera din San Francisco ('La Boheme', 1973), Opera de Stat din Viena ('Rigoletto', 1974), Royal Albert Hall din Londra ('Traviatta', 1974), Opera din Munchen ('Tosca', 1974) si multe altele... Repertoriul sau include peste 60 de piese de opera, cele mai importante fiind: Tosca, Werther, Don Carlo, Carmen, Forta Destinului, I Pagliacci, Elixirul Iubirii, La Boheme si Bal Mascat. Cariera sa cuprinde si inregistrari cu mari artisti ce au performat in afara ariei muzicii clasice: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman si multi altii. Concertele celor "3 Tenori", tinute in compania lui Placido Domingo si a lui Luciano Pavarotti au devenit deja legenda, avand un impact nemaiintalnit in lumea operei: un public international de peste doua miliarde de oameni! Alaturi de activitatea muzicala, Jose Carreras este recunoscut si pentru eforturile sale umanitare, indreptate in special spre tratarea leucemiei: incepand cu 1998, Jose Carreras patroneaza "Fundatia Internationala impotriva Leucemiei - Jose Carreras". Printre numeroasele premii si distinctii nationale si internationale acordate celebrului tenor atat pentru activitatea muzicala cat si pentru activitatile sale umanitare, se numara premiul Sir Lawrence Olivier, Comandor al Ordinului de Arte si Cavaler in Ordinul Legiunii de Onoare al Republicii Franceze si Marea Cruce a Cavalerului a Republicii Italiene, titlul de Director Muzical al renumitelor Jocuri Olimpice organizate la Barcelona, un premiu Grammy si multe altele...
 
     Cei ce doresc sa il asculte live pe tenorul cu cea mai frumoasa voce a zilelor noastre isi pot achizitiona bilete de la Sala Polivalenta, de la Magazinele Flanco, Librariile Librarium, Magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange, Carrefour, Cora, Iulius Mall. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro sau EVENTIM.ro.
 
     ~~Concertul „JOSE CARRERAS” va avea loc pe 29 Noiembrie 2015 la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Parteneri: Magic FM, Antena 1 Cluj, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Ziua de Cluj, ILikeCluj.ro, Cluj.com, Info Trafic, AdMirror, Spot Advertising, Open Times Advertising, Profil Cultural, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, PMA Sign&Print, Cora, RMB InterAuto, Mercedes-Benz, Romania Libera, Zile si Nopti, iConcert.ro, InfoMusic.ro, BestMusic.ro, Best-Event.ro, 220.ro, Reteaua Info-Sanatate.~~
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii