Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:39 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia avariilor la reţelele de electricitate

ro

27 Jan, 2012 19:26 459 Marime text

Constanta,  27 ianuarie – Interventia echipelor Enel a continuat si pe parcursul noptii pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica a localitatilor afectate de ninsorile si vantul extrem de puternic (cod portocaliu).

Astfel, in data de 27 ianuarie, la ora 12:00, situatia se prezenta astfel:

- in judeţul Constanta sunt nealimentate o linie de medie tensiune partial si 6  posturi de transformare. Localitatile care de la ora 8:00 nu sunt alimentate cu energie sunt: Darabani, Valcele, Coroana, Cotu Vaii partial. S-a solicitat ajutorul ISU pentru a ajunge la echipamentele defecte.  Se inregistreaza 44 deranjamente colective in retelele de joasa tensiune in intreg judetul Constanta
- in judetul Ialomita sunt  nealimentate o linie de medie tensiune partial si un post de transformare. Sunt alimentate cu electricitate toate localitatile. Se inregistreaza 5 de deranjamente colective in retelele de joasa tensoiune in intreg judetul Ialomita.
- in judeţul Calarasi sunt nealimentate 2 linii de  medie tensiune total, 4 linii de medie tensiune partial , ramanand fara tensiune 69 de posturi de transformare, afectand alimentarea cu electriciate a 5 localitati: Spantov, Stancea, Chiselet, Coconi, Sultana. Se inregistreaza 14 deranjamente colective in retelele de joasa tensiune in intreg judetul Calarasi.
- in judeţul Tulcea  sunt nealimentate o linie de  medie tensiune partial  si 2 de posturi de transformare Sunt alimentate cu electricitate toate localitatile. Se inregistreaza 6 deranjamente colective in retelele de joasa tensiune in intreg judetul Tulcea.


Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti, cordoane si conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi cazute pe liniile electrice aeriene.
Sunt mobilizate peste 90 de echipe Enel Distributie Dobrogea si ale contractorilor pentru restabilirea in cel mai scurt timp a alimentarii cu energie electrica a consumatorilor. In continuare, echipele noastre intampina dificultati in a ajunge la locul avariilor din cauza drumurilor greu accesibile, chiar blocate.
Colaboram cu autoritatile locale, cu care pastram un contact permanent si care sprijina interventia echipelor Enel.

Pentru a veni in sprijinul clientilor, Enel Romania a creat o sectiune dedicata pe site-ul www.enel.ro, de unde pot afla informatii despre situatia alimentarii cu energie electrica in zonele afectate – Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Constanta, Calarasi, Tulcea, Slobozia, Ialomita.

Biroul de Presa Enel Romania

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii