Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:07 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situatia avariilor Enel

ro

23 Jan, 2012 15:36 635 Marime text

Constanţa - Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a ninsorii abundente , a viscolului şi a chiciurei depuse pe elemente de reţea , în noaptea de sâmbătă, 21/22 ianuarie,  au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea.
Pe parcursul nopţii trecute s-a intervenit în zonele unde accesul era permis şi echipele de intervenţii au putut remedia o parte din avarii.
La ora 9:00, situaţia se prezenta astfel:
- 5 linii de 110kV şi o staţie de transformare ( 6 Martie) fără tensiune.

- În judeţul Constanţa au rămas nealimentate 20 linii de medie tensiune total , 12 linii de medie tensiune parţial şi 210 posturi de transformare, fiind afectate 39 localităţi din mediu rural, precum: Vadu, Sinoe, Mihai Viteazu, Dulgheru, Târguşor, Vulturul, Călugareni, Ninistoreşti, Irvinezu Mare şi Irvinezu Mic.
 
- Localitatea Cumpăna este de aseară de la ora 22:30 realimentată cu electricitate în proporţie de 80% . S-au efectuat manevrele de repunere sub tensiune pe parcursul întregii zilei trecute şi la lăsarea serii Enel Distribuţie Dobrogea a montat două grupuri electrogene care să preia alimentarea cu electricitate a locuitorilor până la remedierea avariei. 4 posturi de transformare au mai rămas fără tensiune.

- În judeţul Tulcea au rămas nealimentate  4 linii de medie tensiune total, 13 linii de medie tensiune parţial şi 13 posturi de transformare, fiind afectate 16 localităţi.

- În judeţul Călăraşi au rămas nealimentate 3 linii de medie tensiune total, 1 linie de medie tensiune parţial şi 37 posturi de transformare.

- În judeţul Ialomiţa au rămas nealimentate 2 linii de medie tensiune partial si 2 posturi de transformare. 

În urma viscolului şi a chiciurei depuse pe instalaţii, componente din instalaţii au fost deteriorate, smulse, sparte, stâlpi de medie şi joasa tensiune au fost doboraţi. Din cauza drumurilor înzăpezite, accesul echipelor de intervenţii pe teren a fost şi este mult îngreunat şi în anumite zone chiar imposibil. Primind ajutorul autorităţilor locale, toate echipele Enel Distribuţie Dobrogea suplimentate cu cele ale contractorilor şi ale colegilor din zonele adiacente sunt mobilitate în teren pentru a înlocui echipamentele distruse, a repara defecţiunile şi a restabili furnizarea de electricitate către toţi consumatorii afectaţi.

Biroul de Presă Enel România

 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii