Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:17 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa

ro

22 Mar, 2012 14:32 556 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
22.03.2012


        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Craiova efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 18 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
         În fapt, se reţine că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale, cu ocazia efectuării unor transporturi de mărfuri.
        În acest scop, învinuiţii au utilizat mai multe societăţi comerciale, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri şi au contractat comenzi de transport din partea unor case de expediţie din municipiul Constanţa.
         Pe timpul efectuării transporturilor, membrii grupării şi-au însuşit o parte din bunurile transportate şi le- au valorificat, întocmind documente fictive privind provenienţa mărfii.
        Cu titlu de exemplu, la un singur astfel de transport, învinuiţii şi-au însuşit şi valorificat un număr de 10.000 anvelope marca Pirelli în valoare de 500.000 Euro, cu ocazia transportării bunurilor.
        Prin acelaşi mod de operare, membrii grupului infracţional organizat şi - au însuşit un număr de 33 combine frigorifice, în valoare de  115.470 lei precum şi obiecte de mobilier Mobexpert în valoare de 27.000 USD.
        Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1 milion de Euro.
        La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au fost aduse 20 de persoane în vederea audierii.
        Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, IPJ Olt şi DIC.
        Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii