Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 15 ianuarie 2015

ro

15 Jan, 2016 15:32 1563 Marime text
La data de 15.01.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova  au efectuat un număr de 17  percheziţii domiciliare  pe raza municipiului Craiova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate  în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.
    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016  pe raza municipiului Craiova  s-a constituit un grup infracţional organizat format din 5 suspecţi la care ulterior au aderat şi alte persoane şi care au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism.
    S-a reţinut că membrii grupului au determinat sau au înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul Italiei a mai multor persoane de sex feminin  obţinând astfel importante beneficii materiale.
    Totodată, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016 pe raza municipiului Craiova  s-a constituit un al doilea grup infracţional organizat, format din 5 suspecţi, care  prin acte de constrângere sau inducere în eroare a  exploatat mai multe persoane vătămate  prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Germaniei, Italiei şi Spaniei.
    Veniturile  obţinute  din activitatea infracţională desfăşurată de către cele două grupuri infracţionale organizate  este de peste 1.000.000 de euro.
    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova  au fost  aduse, în vederea audierii,  un număr de 16 persoane.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Olt, Gorj și Mehedinți, precum și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Craiova.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii