Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preschimbarea termenului in dosarul avand ca obiect recursul declarat de Asociatia Magistratilor

ro

28 Jan, 2010 17:13 1071 Marime text

28 ianuarie 2010

COMUNICAT - preschimbare termen

Consiliul doreşte să asigure o bună funcţionare a justiţiei în calitatea sa de garant al independenţei justiţiei şi consideră că trebuie să se manifeste ferm şi transparent în legătură cu orice act sau atitudine care ar putea crea suspiciuni în privinţa funcţionării sale ori care ar putea pune sub semnul îndoielii legitimitatea alegerilor derulate.
De aceea, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie preschimbarea termenului în dosarul având ca obiect recursul declarat de Asociaţia Magistraţilor din România împotriva hotărârilor prin care consiliul şi-a ales preşedintele şi vicepreşedintele în 11 ianuarie 2010 ( Hotărârile Plenului CSM nr. 1 şi 2 din 11 ianuarie 2010) şi acordarea unui termen mai scurt decât cel iniţial stabilit de instanţă.
Termenul acordat de ICCJ ca urmare a preschimbării lui este 11 februarie 2010 (termenul iniţial fiind 22 aprilie 2010).
Consecvent atitudinii de rezervă pe care toţi magistraţii trebuie să o manifeste, Consiliul Superior al Magistraturii consideră că instanţa de judecată este singura îndreptăţită să califice cele două hotărâri contestate de AMR, ca fiind sau nu hotărâri care vizează cariera magistraţilor.
În raport de calificarea dată de instanţă, va opera sau nu suspendarea de drept a celor două hotărâri.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii