Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT privind hotărârea Plenului CSM

ro

07 Jul, 2014 12:43 1119 Marime text
COMUNICAT privind hotărârea Plenului CSM de a înainta către Preşedintele României propunerea de eliberare din funcţie a domnului TRIPA AUREL ŞTEFAN, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu
 
 În şedinţa din data de 03 iulie 2014, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 65 alin 2 din Lg. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie a domnului TRIPA AUREL ŞTEFAN, judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni.
S-a reţinut faptul că, raportat la hotărârea de condamnare definitivă nu pot fi incidente alte cauze de eliberare din funcţie prevăzute de lege, respectiv eliberare din funcţie prin pensionare (art.65 lit.b din Legea nr.303/2004) sau eliberare din funcţie, ca urmare a demisiei (art.65 lit.a din acelaşi act normativ), astfel încât Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererilor de eliberare din funcţie prin pensionare, respectiv de eliberare din funcţie prin demisie, formulate de către domnul Tripa Aurel Stefan.
În prezent domnul Tripa Aurel Stefan este suspendat din funcţie ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni.
 
 
 
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii