Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:15 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind încuviinţarea arestării preventive a domnului Maldea Nicuşor, judecător în cadrul Tribunalului Caraş Severin

ro

19 Oct, 2015 10:12 533 Marime text
În şedinţa din data de 15 octombrie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a domnului Maldea Nicuşor, judecător în cadrul Tribunalului Caraş Severin.

Hotărârea a fost luată în baza art. 42 alin (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform căruia "Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători." şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căruia "Judecătorii, procurorii  şi magistraţii - asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii".

Solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, care efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută  frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Ti-a placut articolul?

Comentarii