Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:41 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind constatarea neîndeplinirii condiției de bună reputație și suspendarea din funcţie a domnului Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara

ro

25 Aug, 2015 14:08 596 Marime text
          În şedinţa din data de 25 august 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat neîndeplinită condiția de bună reputație de către domnul Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara și, pe cale de consecință, a propus eliberarea din funcția de judecător a acestuia, în temeiul dispozițiilor art.65 alin.1 lit.i din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.
           Hotărârea secţiei poate fi atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în termen de 15 zile de la comunicare, iar hotărârea plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în acelaşi termen. Hotărârea instanţei este irevocabilă.
          Hotărârea irevocabilă prin care se constată neîndeplinirea condiţiei de bună reputaţie se comunică Preşedinţiei României, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie.
          În aceeași ședință, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu data de 25 august 2015, a domnului Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, până la finalizarea procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie.
             Hotărârea Secţiei a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 76 alin 4 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora “Pe parcursul procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la finalizarea procedurii, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor de verificare sau dacă aceste proceduri sunt de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei ”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii