Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:05 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romtelecom, primul operator din regiunea de Sud-Est a Europei care a primit certificarea CE 2.0 MEF

ro

20 Jan, 2014 18:56 723 Marime text
Romtelecom este primul operator din regiunea de Sud-Est a Europei și al treilea din Europa care obține certificarea CE 2.0, din partea MEF (Forumul Metro Ethernet) – alianță consacrată din industria globală de telecomunicații. Aceasta certifică abilitatea operatorului de a furniza servicii de ultimă generație între operatori.
 
În urma unei testări amănunțite, realizate de către Iometrix (laboratorul de testare autorizat de MEF), Forumul Metro Ethernet a certificat serviciile Romtelecom Wholesale L2 Connect 2.0 E-Line și L2Connect 2.0 E-Access cu CE 2.0, cea mai valoroasă certificare din industria de telecomunicații. Aceste servicii de ultimă generație oferă soluții care permit standardizarea și eficientizarea proceselor de furnizare, operare și achiziție a serviciilor între operatori.
Evoluția accelerată a cererii clienților de la servicii clasice la servicii de ultimă generație de tip Ethernet, precum și extinderea de la piața locală la cea globală, obligă operatorii de top să furnizeze soluții standardizate caracterizate prin clase de servicii îmbunătățite, un management al serviciilor și interoperabilitatea  acestora.
„De-a lungul ultimilor ani am fost proactivi în dezvoltarea de parteneriate strategice cu cei mai buni operatori și furnizori de servicii wholesale din întreaga lume. Certificarea aduce valoare adăugată serviciilor noastre și facilitează interconectarea cu operatori regionali și globali, consolidând rețeaua noastră la nivel regional. Între timp, ne-am angajat să continuăm investiția noastră în cele mai bune tehnologii de rețea pentru a ne consolida și dezvolta portofoliul de produse, cu scopul de a menține poziția de lider în furnizarea serviciilor”, a declarat Dumitru Vlad, Director Romtelecom Wholesale.
“Suntem încântați că Romtelecom a devenit primul operator din regiunea de Sud-Est căruia i s-a acordat certificarea MEF CE 2.0. Aceasta este o acreditare importantă care a fost adăugată în palmaresul de realizări ale operatorului. Certificarea CE 2.0 va deschide noi piețe pentru acesta. Este o dovadă a angajamentului acestuia față de operatorii de pe acest segment și o recunoaștere a importanței adoptării acestor standarde de către furnizorii de servicii din întreaga lume”, a declarat Eric Puetz, Co-Chair & Director al Comitetului de Certificare MEF.
 
 
Despre Romtelecom
 
Romtelecom Wholesale, Divizia Romtelecom dedicată operatorilor telecom din România și din străinătate, și-a consolidat poziția la nivel internațional prin îmbunătățirea continuă a portfoliului de produse, dezvoltând permanent calitatea soluțiilor și serviciilor oferite. Romtelecom oferă servicii de voce, date, internet și servicii de colocație pentru clienții wholesale din România și partenerii globali, incluzând operatorii din Europa Centrală și de Est (CEE) și din Comunitatea Statelor Independente (CIS). Serviciile de date sunt furnizate la nivel global, prin intermediul tehnologilor de tip Ethernet, în conformitate cu MEF. În 2013, Romtelecom Wholesale a finalizat cea de-a treia rută redundantă către Frankfurt, cu scopul de a facilita transportul regional de date către Europa de Vest, consolidând astfel una dintre cele mai moderne infrastructuri din Europa de Est (depășind 1Tbps). Mai multe detalii sunt disponibile pe www.romtelecom.ro/servicii-operatori.
 
Despre MEF (Formul Metro Ethernet)
 
Forumul Metro Ethernet (MEF) - autoritate recunoscută pe piață pentru operatorii specializati în servicii Ethernet, este o alianță globală din industrie ce cuprinde mai mult de 220 organizații inclusiv furnizori de servicii de telecomunicații, operatori de cablu MSO, producători de echipamente/software de rețea, furnizori de semi-conductoare și organizații specializate în testarea serviciilor. Misiunea MEF este de a accelera adopția de servicii și rețele de tip Ethernet de către operatori la nivel mondial. MEF dezvoltă specificații tehnice și acordurile de implementare ale tehnologiei Ethernet pentru a promova interoperabilitatea și dezvoltarea tehnologiei de tip Ethernet pe plan mondial.
 
 
Echipa Comunicare
20 ianuarie 2013

Ti-a placut articolul?

Comentarii