Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:23 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CURSURI DE LIMBĂ ROMÂNĂ ORGANIZATE DE ICR BERLIN CU OCAZIA ZILEI EUROPENE A LIMBILOR - 22 septembrie 2014

ro

22 Sep, 2014 14:57 839 Marime text
„Ziua europeană a limbilor“ este sărbătorită şi în acest an la Berlin. Evenimentul este organizat de către Comunitatea institutelor culturale europene din Berlin (EUNIC Berlin), în colaborare cu reprezentanţa Comisiei Uniunii Europene şi bibliotecile din Berlin. Ziua Europeană a Limbilor a fost instituită în anul 2001, data de 26 septembie fiind dedicată sărbătoririi diversităţii culturale şi lingvistice, prin sprijinirea celor 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi a celor 200 de limbi vorbite pe întreg continentul european.

În perioada 25-26 septembrie se desfăşoară în bibliotecile publice din Berlin cursuri de limbă pentru elevii din clasele primare. Obiectivul acestor cursuri este evidenţierea în rândul copiilor a importanţei cunoaşterii limbilor străine. Noutatea acestui an constă în organizarea unui concurs de fotografie, intitulat  #babelpics, lansat online de către EUNIC Berlin. Tema concursului este diversitatea lingvistică în Europa. Concursul se adresează publicului larg, neavând restricţii de vârstă.

În cadrul acestui amplu eveniment, ICR Berlin, în calitate de membru al EUNIC Berlin, organizează un curs de limbă română. Acesta va avea loc pe data de 25 septembrie, la Biblioteca Marienfelde din cartierul berlinez Tempelhof, sub îndrumarea Idei Danciu. Vor participa un număr de 26 elevi de clasa a III-a.
Ida Danciu a obţinut diploma de licenţă şi master în Filologia iberoromanică şi pedagogie în cadrul Universităţii Friedrich-Alexander Erlangen-Nürnberg, iar în prezent este doctorand al Universităţii Hamburg. Pe parcursul perioadei 2011-2012 a predat cursuri de limbă română pentru începători la Institutul de Romanistică din cadrul Universităţii Hamburg. Începând cu anul 2013 este membră a reţelei catedrelor de română şi a specialiştilor în studii româneşti din Germania.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii