Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pancronex SA a semnat cu Primăria Horia, județul Tulcea. Firma din Brăila va furniza echipamente digitale (DOCUMENT)

ro

24 Feb, 2024 16:17 676 Marime text
  • Contractul în valoare de 238.544 lei lei fără TVA a fost atribuit de Primăria Horia, județul Tulcea companiei Pancronex SA. În 2022, compania a avut o cifră de afaceri de 5.952.720 lei, profit net de 84.372 lei și 19 angajați. Pancronex a încheiat 3.560 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 8.159.063,89 lei.

Primăria Horia, județul Tulcea, a atribuit contractul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare din Comuna Horia, județul Tulcea“.
Anunțul de atribuire la anunțul simplificat a fost publicat pe data de 21 februarie 2024.


Astfel, potrivit SICAP, Pancronex SA și-a adjudecat loturile 1 și 2, în valoare de 238.544 lei. Contractul atribuit constă în achiziția echipamentelor pentru laboratorul de informatică și echipamente TIC.


În cadrul lotului I, firma câștigătoare va furniza următoarele echipamente: tablă interactivă + suport – 9 bucăți, sistem de tip desktop cu monitor, tastatură și mouse – 20 bucăți, sistem All-In-One – 1 bucată, sistem de sunet – 9 bucăți, cameră videoconferință – 9 bucăți, router wi-fi – 1 bucată, laptop – 8 bucăți, imprimantă multifuncțională – 8 bucăți, scaner portabil pentru documente – 8 bucăți.


În cadrul lotului II, firma va furniza echipamente digitale pentru laborator multidisciplinar și dotare cabinete școlare, după cum urmează: tablă interactivă + suport – 2 bucăți, sistem All-In-One – 2 bucăți, sistem de sunet – 2 bucăți, cameră videoconferință – 2 bucăți, router wi-fi – 3 bucăți, laptop – 1 bucată, imprimantă multifuncțională – 2 bucăți, scaner portabil pentru documente – 2 bucăți, creion 3D – 4 bucăți.


Proiectul de investiție „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare din Comuna Horia, Județul Tulcea” se implementează în cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților
conexe” derulat prin intermediul programului național de redresare și reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta C15-Educatie, Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.


Adaptarea sistemului de educație și formare la evoluția tehnologică reprezintă un proces complex, necesar pentru pregătirea și perfecționarea resurselor umane și element esențial al dezvoltării și modernizării. Utilizarea noilor tehnologii digitale este calea directă pentru a face școala mai atractivă pentru elevi, mai adaptată nevoilor lor, mai eficientă în a dezvolta competențe, generând educație pe tot parcursul vieții. Scopul prezentului proiect constă în îmbunătățirea atât a cadrului fizic de derulare a actului educativ, dezvoltarea echipamentelor TIC din cadrul unităților școlare dar și la diversificarea materialelor didactice existente și care împreună vor eficientiza infrastructura educațională de pe plan local. Astfel, unitățile școlare de la nivelul Comunei Horia prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență vor fi dotate cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale.


Realizarea acestei investiții va crea condiții mai bune pentru creșterea procesului educațional, prin modernizarea spațiilor necesare derulării activității de învățare. Dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor conform normativelor în vigoare va favoriza reducerea ratei de abandon școlar timpuriu, îmbunătățirea actului educațional, diversificarea activităților și adaptarea acestora la noile modalități de predare.
 


Despre Pancronex SA

Pancronex SA a fost înființată în anul 1993, are sediul social în municipiul Brăila și se ocupă de comerţul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-ului.


În 2022, Pancronex SA a avut o cifră de afaceri de 5.952.720 lei, profit net de 84.372 lei și 19 angajați. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 6,69%, potrivit www.termene.ro.


Acționari în firmă sunt Paul Cristian Bordei, cu 65,17%, Sorin Ilies, cu 34,58%, Daniela Vlăsceanu (Cotea), cu 0,16%, Marian-Octavian Andreicuț, cu 0,03% și Relu Adrian Caragata, cu 0,03%.


Persoane din conducere sau autorizate: Eugen Dolis, Violena Tibulca, Gheorghe Stroe – cenzori, Sorin Ilies, Paul Cristian Bordei, Valentin Cristian Teodorescu – administratori.


Potrivit termene.ro, Paul Cristian Bordei mai apare în șase firme din Brăila, toate radiate: Rot Grup SRL – asociat (5,8824%), CHS-Est SA – acționar (60%), administrator, Global Tehnologic SRL – asociat (50%), Pab Consulting SRL – asociat (50%), Goainvest SA - acționar (4,1667%) și Classe Group SRL – administrator.


La rândul său, Daniela Vlăsceanu (Cotea) mai apare în Aries Training & Consulting SRL (întrerupere temporară de activitate) – asociat unic (100%), administrator.
Numele lui Marian Octavian Andreicuț apare în Roxem Trading SRL (întrerupere temporară de activitate) – asociat (50%), administrator, Nova Mixera Serv SRL (în funcțiune) - asociat (40%), administrator, Mixera SRL (în funcțiune) - asociat (40%).


De asemenea, numele lui Relu Adrian Caragata mai apare în Vascar Impex SRL (radiată) - asociat (50%), administrator.

Pancronex a încheiat cu instituții publice 3.560 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 8.159.063,89 lei


Printre autoritățile contractante se numără: Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Administrația Bazinală de Apă Buzău Ialomița, Apă Canal SA, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Eco Dunărea“ Brăila, Autoritatea Națională Fitosanitară, Baza de Reparații Nave Brăila, Biblioteca „V.A. Urechia“, Casa Corpului Didactic Brăila, Clubul Sportiv Municipal Brăila, Colegiul Economic „Ion Ghica“, Compania de Utilități Publice SA Focșani, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, Comuna Ulmu, Consiliul Județean Brăila sau Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila și altele.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.


În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului publicat pe SEAP.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.


Citește și:

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, achiziții de echipamente IT și de localizare. Cine a câștigat contractul? (DOCUMENT)

Două firme, desemnate câștigătoare: Primăria Stejaru, județul Tulcea, scoate din conturi peste 2 milioane de lei pentru înființarea unui centru de colectare (DOCUMENT)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii