Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a organizat forumul de afaceri Romania - Estonia

ro

17 Feb, 2010 20:41 1720 Marime text

Camera de Comerţ  şi Industrie a României a organizat forumul de afaceri România - Estonia

Bucureşti, 17 februarie 2010 – Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a fost gazda forumului de afaceri româno-estonian, organizat cu ocazia vizitei în România a unei delegaţii a Camerei de Comerţ şi Industrie a Estoniei.

Delegaţia Camerei de Comerţ şi Industrie a Estoniei, condusă de doamna Lea Aasamaa, a fost întâmpinată de doamna Smaranda Heroiu, Directorul Direcţiei Relaţii Publice a CCIR.

Reuniunea a cuprins o sesiune plenară în timpul căreia dl. Gabriel Belkine, Consilier în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului al Estoniei şi dna. Luciana Marinescu, Consilier – Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine(CRPICS) au făcut prezentări ale aspectelor economice din cele două ţări.  La evenimentul ce a avut loc la Palatul Camerei de Comerţ, sala Transilvania, au participat 11 firme din Estonia şi 20 de firme româneşti.

Principalele domenii de activitate ale firmelor participante sunt următoarele: producţia de articole electronice şi optice,  retail al echipamentelor de comunicaţii, telecomunicaţii, producţie de maşini, dispozitive şi piese de schimb pentru industria extractivă şi industria minieră, prelucrarea cimentului, sisteme de securitate, proiectare tehnică şi de arhitectură, managementul proiectului, construcţii metalice, proiectare şi implementare a sistemelor de telecontrol pentru supravegherea şi controlul reţelelor de distribuţie electrică, producţie de sisteme şi echipamente de prelucrare a deşeurilor.

Pe agenda delegaţiei estoniene se află şi vizite la două  parcuri tehnologice, ICPE – Cercetări Avansate şi MINATECH-RO.
În octombrie 2003, cu prilejul vizitei oficiale a Preşedintelui Estoniei în România, Camera de Comerţ şi Industrie a României a semnat un Acord de Cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie a Estoniei.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii