Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost gazda intalnirii de lucru cu Ambasadori ai GRULAC

ro

11 Feb, 2010 19:37 1522 Marime text

Camera de Comerţ şi Industrie a României a fost gazda întâlnirii de lucru cu Ambasadori ai Grupului de Ţări Latino – Americane şi Caraibiene (GRULAC)

Bucureşti, 8 februarie 2010 – Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Excelenţa Sa dl. Mihail M. Vlasov  a primit vizita Excelenţelor Sale Cristina Maria de la Garza Sandoval, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane, Vitor Candido Paim Gobato, Ambasadorul Republicii Federative Braziliene şi Pedro Mo Amaro, Ambasadorul Republicii Orientale Uruguay.

Întâlnirea preşedintelui CCIR cu cei trei ambasadori din zona Americii Latine a fost un bun prilej de a reconfirma speranţa că acest moment va conduce la dinamizarea direcţiilor comune de lucru, în vederea intensificării relaţiilor economice. La întâlnirea ce a avut loc la Palatul Camerei de Comerţ, Sala Icoanelor, a participat de asemenea dl. Jose Iacobescu, Preşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ şi Industrie Bilaterale.

E.S. Vitor Candido Paim Gobato, Ambasadorul Republicii Federative a Braziliei şi noul coordonator al Grupului de Ţări Latino – Americane şi Caraibiene (GRULAC), a subliniat necesitatea continuării bunelor relaţii de colaborare dintre CCIR şi ceilalţi Ambasadori, colegi ai domniei sale, din cadrul GRULAC. În acelaşi concept intră şi aplicarea conceptului de pragmatism în relaţiile internaţionale, abordare propusă de Preşedintele României, Traian Băsescu, dar şi de Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi – care a salutat vestea vizitei reprezentanţilor GRULAC la sediul CCIR.  Convingerea acestuia este că aplicarea pragmatismului trebuie să reiasă şi din crearea unui mecanism de comunicare al Ambasadelor cu CCIR, bazat pe stabilirea unor contacte directe şi permanente, cu consilierii specializaţi pe probleme tehnice, legate de consultanţă în afaceri, care să poată sprijini firmele străine interesate să facă business în România. 

Preşedintele CCIR, E.S. dl. Mihail M. Vlasov a întărit spusele celor trei Ambasadori, împărtăşindu-le convingerea că investitorii străini trebuie să găsească un sprijin în Camera de Comerţ, şi tocmai de aceea, a creat o nouă componentă a CCIR, care să vină în susţinerea acestora. Acesta a transmis Excelenţelor Sale să încurajeze firmele să se adreseze Sistemului Cameral, pentru că, numai cunoscându-le nevoile,  acestea pot primi sprijinul necesar.

Întâlnirea s-a încheiat cu menţiunea continuării acestor demersuri reciproc benefice pentru mediul de afaceri al ţărilor din zona Americii latine şi din România.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii