Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de catre Presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, domnul Mihai Daraban a Excelentei Sale, domnul Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe in Romania

ro

10 Aug, 2012 22:53 2249 Marime text

img_7162_.jpgIn dimineata zilei de 10 august 2012, domnul Mihai Daraban a primit, in calitate de Presedinte al Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta si Vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, la sediul CCINA Constanta, vizita Excelentei Sale, domnul Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe la Bucuresti.

Domnul Ambasador a multumit pentru primirea sa si a afirmat ca este prima vizita in judetul Constanta, aratandu-se interesat de oportunitatile oferite de judetul nostru.

In discursul sau, Presedintele CCINA Constanta, domnul Mihai Daraban a prezentat avantajele competitive ale judetului Constanta si oportunitatile de afaceri oferite de piata constanteana, facand referire, in special, la avantajele pe care le ofera Portul Constanta, atat ca port la Marea Neagra sau pentru traficul fluvial pe Dunare, dar si ca posibilitate de dezvoltare logistica a companiilor ce activeaza in perimetrul sau.

img_7166.jpgDe asemenea Domnul Mihai Daraban a afirmat ca doua dintre domeniile reprezentative ale judetului nostru sunt turismul si domeniul energetic, Romania avand un potential puternic in a deveni exportator de energie.

Excelenta Sa, domnul Ambasador Jiri Sitler a afirmat ca doreste sa fie mult mai activ in aceasta zona a tarii, de aceea a adresat, in cadrul vizitei la Camera de Comert Constanta, invitatia tuturor firmelor constantene, interesate sa stabileasca relatii economice si comerciale cu companii din Cehia, de a participa la Forumul de afaceri romano - ceh, ce va avea loc la Bucuresti, in luna octombrie a acestui an. Ambasada Republicii Cehe va trimite, in timp util, Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, domeniile de interes ale companiilor cehe, prezente la forumul economic de la Bucuresti. De asemenea, Ambasada Repuplicii Cehe va organiza, in toamna acestui an, la Bucuresti, o serie de conferinte pe teme energetice.

Intrevederea s-a incheiat cu exprimarea reciproca a deschiderii si disponibilitatii pentru o colaborare eficienta, Cehia si Romania fiind parteneri foarte buni pentru a dezvolta relatii economice si comerciale.

Lucia Calenici

Purtator de cuvant

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii