Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, principalul partener comercial al Republicii Moldova Vizita, la Constaţa, a Consilierului pentru Afaceri Economice din cadrul Ambasadei Republicii Moldova

ro

15 Jun, 2015 14:52 1626 Marime text
Directorul General al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, domnul Ion Danuţ Jugănaru a primit în data de 15 iunie 2015, la sediul CCINA vizita oficială a domnului Denis Jelimalai, Consilier pentru Afaceri Economice din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.
Domnul Consilier s-a arătat interesat de activitatea Camerei de Comerţ Constanţa şi a dorit ca unul din punctele discutate în cadrul întâlnirii să fie despre investiţiile actuale din Moldova şi posibilitatea firmelor româneşti de a investi aici. Începând cu anul 2014, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova.  Domnul Director General a solicitat, în acest sens, mai multe informaţii cu privire la modalitatea de a deschide o firma în Moldova, taxele si impozitele ce trebuiesc achitate etc. Pentru o mai buna promovare a oportunităţilor de afaceri din Rep. Moldova,  domnul Consilier a propus organizarea, pe această temă, a unui seminar la Constanţa, în care să fie prezentate companiilor constănţene, interesate de piaţa din Moldova, toate aceste amănunte. Acest eveniment urmează să aibă loc în toamna acestui an, în luna septembrie.
Domnul Director General Juganaru a invitat companiile din Republica Moldova, prin domnul Consilier Denis Jelimalai, să participe la târgurile specializate şi la evenimentele organizate de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. De asemenea, a facut o scurta prezentare a unor oportunitati de investiţii în judeţul Constanţa.
S-a discutat şi despre importanţa economică a Portului Constanţa, ca port cu facilităţi fiscale, care ar putea constitui o oportunitate pentru firmele moldoveneşti care doresc să exporte spre Europa şi nu numai, iar dl. Consilier a propus ca o delegaţie a conducerii portului Internațional Liber Giurgiulești să se deplaseze la Constanţa, în luna septembrie, pentru a prezenta facilităţile de care acesta dispune, în rândul oamenilor de afaceri constănţeni.
Domnul Consilier Denis Jelimalai a mulţumit domnului Jugănaru pentru primire şi l-a asigurat că va susţine şi consilia companiile româneşti care doresc să investeasca în Republica Moldova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii