Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul Romaniei adopta o Lege benefica mediului de afaceri

ro

05 Nov, 2009 14:19 1167 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Parlamentul Romaniei adopta o Lege benefica mediului de afaceri

 Reducerea substantiala a birocratiei la inregistrarea firmelor, eliminarea oricarei posibilitati de fraudare a datelor inscrise si transparenta inregistrarilor societatilor comerciale sunt punctele cheie ale strategiei la nivel national a Sistemului Cameral, cu privire la revenirea Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, dupa sapte ani de la nationalizarea acestuia in 2002.
 Inregistrarile simple (mentiunile simple) ale societatilor comerciale vor fi operate in numai 24 ore, rezolvandu-se situatia actuala prin care intreprinzatorii care solicita mentiuni in luna curenta, primesc termene in primul trimestru al anului 2010.
 De asemenea, Camerele de Comert vor putea realiza o radiografie economica reala a firmelor pentru a servi oamenilor de afaceri in rezolvarea si, mai ales, in prevenirea incidentelor comerciale.
 Noua forma de organizare va permite judecatorilor delegati sa-si exercite numai dreptul de control asupra inregistrarilor efectuate de ONRC, permitand astfel rezolvarea rapida si eficienta a cererilor comerciantilor. De asemenea, Camera Nationala va valorifica protocoalele de colaborare incheiate cu toate institutiile implicate in bunul mers al mediului de afaceri, inclusiv cu Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, reducand astfel povara birocratica ce apasa asupra companiilor.
 Prin vointa exprimata de Legiuitor se reface legatura necesara si obligatorie dintre Camerele de Comert si mediul de afaceri, in ceea ce priveste latura administrativa si de comunicare fireasca, in spiritul conventiilor si acordurilor la care Romania este parte prin statutul sau de membra a Uniunii Europene si a altor organisme internationale.
 Pentru clarificarea unor aspecte vehiculate in presa din necunoastere sau reavointa, redam articolul 1 din legea Camerelor de Comert 335/2007, modificata si completata prin votul Parlamentului Romaniei.
 “Camerele de Comert sunt organizatii autonome, neguvernamentale, apolitice, fara scop patrimonial, de utilitate publica, cu personalitate juridica, create in scopul de a reprezenta, apara si sustine interesele membrilor lor si ale comunitatii de afaceri in raport cu autoritatile publice si cu organismele din tara si strainatate”.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii