Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegatie din Republica Turcia in vizita la Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta

ro

30 Mar, 2010 18:19 2152 Marime text

img_1405_resize.jpgMarti, 30 martie 2010, Conducerea Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta reprezentata de domnul Presedinte Mihai Daraban si domnul Director General Ion - Danut Juganaru, a primit vizita unei delegatii de oameni de afaceri din Republica Turcia.

Delegatia a fost condusa de E.S. domnul Mesut Cevik - Viceconsul, Consulatul Republicii Turcia la Constanta. La intalnirea de astazi au mai fost prezenti si domnul Zeki Uysal - Vicepresedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, domnul Rasid Sevindi din partea aceleiasi Asociatii, domnul Vicentiu Petrescu - Director Siguranta si Exploatare, CN Administratia Canalelor Navigabile Constanta.
In deschiderea intalnirii, domnul Presedinte Mihai Daraban a prezentat, pe scurt, judetul Constanta si principalele domenii de activitate in care activeaza agentii economici constanteni, dar si sectoarele in care exista numeroase posibilitati de investitii.

Asa cum a afirmat domnul M. Zeki Citci, Adjunctul Subsecretarului de Stat, din cadrul Subsecretariatului pentru Afaceri Maritime al Guvernului Republicii Turcia, scopul acestei vizite este rezolvarea unor probleme cu care se confrunta transportatorii turci din domeniul naval, precum si dezvoltarea si intensificarea comertului dintre cele doua tari.

Reprezentantul Camerei de Navigatie din Istanbul, domnul Huseyin Ertan - Secretar General adjunct, a facut referire la importanta traficului fluvial pe Dunare, pentru transportatorii de marfuri din Turcia, catre tari din Europa, care nu au deschidere la mare si la importanta pe care o are transportul RO-RO solicitand, totodata, reprezentantului CN Administratia Canalelor Navigabile informatii tehnice cu privire la sistemul informatic utilizat, dar si acordul, ca incepand cu aceasta intalnire, ACN sa fie punctul de contact pentru traficul fluvial, pentru partenerii din Turcia.

Tinand cont de numarul mare de firme cu actionariat turcesc, care isi desfasoara activitatea atat in judetul Constanta, cat si in judetele limitrofe, domnul Presedinte Mihai Daraban a subliniat, in incheierea intalnirii de astazi, necesitatea reluarii demersurilor pentru a face functionala linia de transport marfa cu ferry-boat-ul pe ruta Constanta - Samsun dar si importanta infiintarii unei linii maritime de pasageri Constanta - Istanbul - Izmir si a unei linii de zbor, directa, intre Constanta si Istanbul, utilizand Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu".

Lucia Calenici
Purtator de cuvant

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii