Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Randamente potenţiale mai mari pentru investitori cu notele structurate de la Citibank

ro

16 Feb, 2012 18:03 1111 Marime text
  • Investitorii beneficiază de alternative de investiţii cu expunere pe o gamă largă de active suport şi pieţe financiare, în timp ce capitalul investit poate fi protejat în proporţie de până la 100%
  • Notele structurate oferă clienţilor posibilitatea de a obţine câştiguri semnificative, în funcţie de toleranţa şi nivelul de risc asumate de client

Citibank lansează în România notele structurate, produse prin care continuă să faciliteze accesul investitorilor români la instrumente de investiţii cu expunere globală. Aceste produse oferă clienţilor oportunitatea de diversificare a portofoliului printr-un mix personalizat de clase de active, sectoare şi zone geografice, pe care nu doresc neapărat o expunere directă.

Notele structurate vin în întâmpinarea cerinţelor financiare ale clienţilor care nu pot fi îndeplinite de instrumentele financiare standard disponibile pe piaţă, oferind astfel posibilitatea unor venituri mai mari, respectiv în anumite situaţii protecţia capitalului de până la 100%. În funcţie de obiectivele financiare şi apetitul de risc ale clientului, aceste produse pot avea scadenţe cuprinse între un an şi cinci ani.

"Lansarea acestei clase de produse structurate demonstrează încă o dată preocuparea permanentă a Citibank România cu privire la facilitarea accesului clienţilor noştri la produse inovatoare de gestionare a averii. O dată cu creşterea segmentului mass-affluent în Europa Centrală şi de Est, suntem de părere că numeroşi clienţi din România sunt în căutarea unei oferte complete de gestionare a averii.

Notele structurate pot fi adaptate obiectivelor unice de investiţii ale clienţilor şi, în plus, Bancherii Personali de la Citibank sunt specialişti în produse şi servicii de investiţii, punând la dispoziţia clienţilor strategii individualizate de alocare a activelor. În funcţie de viziunea clientului cu privire la evolutia pieţelor financiare şi de apetitul său pentru risc, îi propunem o gamă variată de soluţii, servicii şi privilegii concepute să satisfacă cele mai exigente nevoi financiare", a explicat Luis Tomassoni, Director Retail la Citibank România.

Prin comparaţie cu alte oferte similare disponibile pe piaţă, notele structurate sunt disponibile la Citibank pentru o valoare minimă a investiţiei mai scăzută: 10.000 de dolari.

Produsele de investiţii nu sunt asigurate sau garantate de guvern sau autorităţi guvernamentale. Produsele de investiţii nu sunt depozite bancare, obligaţii sau garanţii oferite de Europe plc, Dublin - Sucursala Romania sau orice afiliaţi ai acesteia sau subsidiare. Produsele de investiţii şi de trezorerie sunt supuse riscului investiţiei, inclusiv riscului pierderii sumei prinicipale investite. Performanţa anterioară nu este o garanţie a rezultatelor viitoare: preţurile pot fluctua în sens crescător sau descrescător. Investitorii în produse de trezorerie/investiţii denominate în monedă străină (nelocală) trebuie să înţeleagă faptul că sunt expuşi riscului de schimb valutar, iar fluctuaţiile de curs de schimb pot cauza pierderi ale sumei principale investite atunci când aceasta este convertită în moneda locală a investitorului. In conformitate cu politica interna a Citi, produsele de investitii nu vor fi oferite catre persoane fizice cu rezidenta in: i) SUA (cetatean al SUA sau detinator al Green Card sau rezident in SUA din punct de vedere fiscal); ii) Irlanda (cetatean Iralndez, sau rezident in Irlanda din punct de vedere fiscal, care se afla in Irlanda la momentul realizarii tranzactiei cu instrumente financiare distribuite de Citibank Europe plc., Dublin - Sucursala Romania; iii) Australia (cetatean australian, care la momentul realizarii tranzactiei cu instrumente financiare se afla pe teritoriu australian.

Citibank Europe plc (CEP) este o instituţie de credit autorizată şi supravegheată de către Banca Centrala a Irlandei şi îşi desfaşoară acitvitatea în România printr-o sucursală - Citibank Europe plc., Dublin - sucursala România (în continuare "Citibank Romania") - având sediul în Calea Victoriei nr.145, sectorul 1, Bucureşti, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu nr. J40/21058/17.12.2008, Cod Unic de Înregistrare: 24882493; Cod de Înregistrare Fiscală: RO24882493, înregistrată în Registrul Instituţiilor de Credit sub nr. RB-PJS-40-065/22.12.2008 şi în Registrul CNVM sub nr. PJM01SICM/400004, număr prelucrare date cu caracter personal 4736, telefon +40 21 203 5550, fax +40 21 203 5565. Administratori CEP: Aidan M Brady, Jim Farrell, Mark Fitzgerald, Bo J. Hammerich (Sweden), Brian Hayes, Mary Lambkin, Frank McCabe, William J. Mills (USA), Terence O'Leary (U.K.), Cecilia Ronan, Patrick Scally, Christopher Teano (U.S.A.), Francesco Vanni d'Archirafi (Italy), Tony Woods. Inregistrata in Irlanda sub nr. 132781. Sediu social: 1 North Wall Quay, Dublin 1. Detinuta de Citigroup Inc., New York, U.S.A.

***

Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor.

Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii