Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou grup de Voluntari ai Pacii isi incep misiunea in Romania

ro

02 Aug, 2010 22:48 1311 Marime text
Ambasada SUA invita jurnalistii la ceremonia de depunere a juramantului de catre un nou grup de 44 de Voluntari ai Corpului Pacii (VCP), in prezenta Ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein. Evenimentul va avea loc vineri, 6 august, orele 11:00, la Resedinta Ambasadorului SUA din Bucuresti, str. Kiseleff nr.21.

Prin aceasta ceremonie, voluntarii isi vor incepe misiunea de 2 ani in Romania. In ultimele 11 saptamani, voluntarii s-au aflat la Targoviste pentru a urma cursuri intensive de limba romana, de cultura si istorie a Romaniei, precum si metodica. In timpul sesiunii de pregatire, voluntarii au fost gazduiti de familii de romani.

Corpul Pacii Romania a luat fiinta in 1991, la cererea Guvernului Romaniei. In prezent, 81 de voluntari lucreaza in toate cele 41 de judete din intreaga tara. De la inceputul programului in Romania, in 1991, un numar de peste 1000 de voluntari au sprijinit patru tipuri de program, dupa cum urmeaza:

v Predarea limbii engleze ca limba straina

v Dezvoltarea economica a comunitatii

v Dezvoltarea institutionala

v Managementul si educatia in domeniul mediului inconjurator

Corpul Pacii Romania se axeaza pe nevoile prioritare identificate de organizatii din Romania, trimitand voluntari americani calificati in aceste organizatii, pe o perioada de doi ani, pentru a le ajuta sa-si indeplineasca scopurile.

Sensibili la cultura romaneasca, voluntarii si angajatii Corpului Pacii coopereaza strans cu partenerii locali pentru a facilita schimbul de idei, abilitati si experienta intre cele doua state, ceea ce conduce la dezvoltarea personala si profesionala a tuturor partilor implicate. Datorita faptului ca traiesc si lucreaza alaturi de partenerii lor, voluntarii Corpului Pacii si romanii pot lega prietenii pe viata, iar la intoarcerea voluntarilor in Statele Unite, acestia vor promova o mai buna intelegere a Romaniei si a poporului roman in randul americanilor.

Corpul Pacii este un exemplu al modului in care puterea unei idei poate schimba si imbunatati lumea in care traim. Organizatia a fost creata in 1961 de presedintele SUA la acea vreme, John Kennedy, pentru promovarea pacii si a prieteniei, prin punerea la dispozitie a unor voluntari americani care sa contribuie la dezvoltarea sociala, economica si umana a tarilor-gazda in care isi desfasoara activitatea. Peste 180.000 de americani au lucrat in cadrul Corpului Pacii in 134 de tari, cultivand relatiile interumane care contribuie la stabilirea unei baze pentru pace.

NOTA: Ceremonia va avea loc vineri, 6 august, la resedinta Ambasadorului SUA, incepand cu ora 11:00 din str. Kiseleff nr. 21. Accesul va incepe la ora 10:00 pentru a permite controlul de securitate. Jurnalistii interesati sa participe la acest eveniment sunt rugati sa isi confirme prezenta la adresa de e-mail: armaselum@state.gov si popaam@state.gov nu mai tarziu de miercuri, 4 august, ora 16:00. Va multumim pentru colaborare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii