Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul SUA Renoveaza Spitalul din Ghimpati si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Iasi

ro

15 Nov, 2012 20:23 1027 Marime text

Ambasadorul SUA Mark Gitenstein a participat joi, 15 noiembrie, la o ceremonie in care Guvernul SUA doneaza 410.000 dolari pentru renovarea Spitalului din Ghimpati, judetul Giurgiu. Proiectul este finantat de Comandamentul European al SUA (EUCOM) si va include renovarea fatadei spitalului, ferestrele, sistemul electric si de incalzire, acoperisul si usile. Aproximativ 25.000 de cetateni care traiesc in Ghimpati si in imprejurimi vor beneficia de acest proiect.

Pe 16 noiembrie, ambasadorul SUA va calatori la Iasi pentru a anunta o donatie de 300.000 dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Maria". Acest proiect, finantat to de EUCOM, va include renovarea zidurilor, podelelor, ferestrelor si a sistemului electric de la etajul 3 al spitalului. Aceasta renovare va contribui la imbunatatirea serviciilor de sanatate oferite pentru copiii care traiesc in aceasta regiune a tarii. Compania Colgate-Palmolive si Fundatia Scheherazade doneaza de asemena bani pentru renovarea Spitalului de Copii.

In 2012, guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la imbunatatirea serviciilor de sanatate, care au inclus aceste doua proiecte si un sistem de tele-medicina pentru Ministerul Sanatatii, finantat de Agentia de Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA). Alte proiecte ale EUCOM includ modernizarea heliportului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, renovarea dispensarului din Cincu, renovarea dispensarului "Nicolae Balcescu" din judetul Constanta, renovarea aripii unui spital din Harsova, finantarea Initiativei pentru Sanatatea Femeilor din Romania si un program de constientizare privind tuberculoza.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii