Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratia Ambasadorului SUA, Mark H. Gitenstein cu ocazia adoptarii legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI)

ro

25 Aug, 2010 18:38 1014 Marime text

Vreau să felicit Parlamentul României pentru că ieri a adoptat noua lege a Agenţiei Naţionale de Integritate. România a făcut un pas important în direcţia asigurării existenţei unei agenţii care să verifice averile demnitarilor. Acest factor crucial în lupta împotriva corupţiei corespunde obligaţiilor României în calitate de membru al Uniunii Europene şi asigură transparenţa necesară, aşteptată de către companiile americane şi străine prezente în România, precum şi de către cetăţenii români.

Am fost încurajat de faptul că Preşedintele României, Ministrul Justiţiei şi liderii parlamentari, proveniţi din întregul spectru politic, au colaborat la adoptarea unei noi legi care va menţine şi va consolida Agenţia Naţională de Integritate, respectând în acelaşi timp prevederile Constituţiei României. Eforturile lor neîntrerupte au fost cruciale în crearea unei structuri a ANI care să răspundă aşteptărilor internaţionale şi, în acelaşi timp, intereselor cetăţenilor României.

Mi s-a părut încurajatoare decizia Curţii Constituţionale din data de 19 iulie, care a respins vechiul proiect de lege ce ar fi slăbit considerabil ANI şi sper că noua lege va corespunde standardelor acestei curţi.

Parlamentul merită de asemenea felicitări pentru că ieri a adoptat un număr de măsuri adiţionale care vor îmbunătăţi corectitudinea şi eficienţa sistemului juridic, facilitând în acelaşi timp judecarea şi condamnarea persoanelor care au comis acte de corupţie ori alte infracţiuni grave.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii