Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA prezentă la ședința Patronatului Apei

ro

07 Dec, 2011 23:35 967 Marime text

Mâine, 08 decembrie 2011, la București va avea loc ședința Comitetului de Conducere și a membrilor Patronatului Român al Apei. În ultimii ani, Patronatul a devenit o structură incontestabilă, a cărui activitate susţine şi demonstrează că operatorii de profil au un standard de calitate ridicat, în ceea ce priveşte activitatea lor de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare. Patronatul Român al Apei a reuşit să devină o punte solidă de legătură între operatorii regionali şi autorităţile guvernamentale de profil, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, reuşind să stabilească relaţii de colaborare, dar şi de comunicare cu cele mai înalte foruri administrative ale unor ţări aflate pe primul loc în ceea ce priveşte tehnologia la nivel de vârf. Totodată, iniţiază, elaborează şi promovează strategii şi programe de dezvoltare ale sectorului, și nu în ultimul rând periodic organizează diverse seminarii și întâlniri cu participare internațională. În urma acestor acțiuni, reprezentanţii Patronatului Român al Apei au reușit să pună bazele unor colaborări internaționale solide și viabile pe termen lung atât cu Guvernul Statelor Unite prin Ambasada SUA la București, cât și cu companiile americane.

Schimburile de experiență și proiectele inițiate cu Guvernul Statelor Unite sunt recunoscute și apreciate de ambele părți. Ca o reconfirmare a legăturilor special formate, la ședința de mâine va participa şi ambasadorul SUA - Excelenţa SA, d-nul Mark Gitenstein, atașatul comercial al Ambasadei SUA - Keith Kirkham, dar și reprezentanții unor companii de profil din Statele Unite. Pe lângă aceștia, la ședință vor mai participa și Dana Crăciunescu - directorul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare din România, Mircea Matei - președintele Autorității Naționale de Reglementare a Serviciilor Comunale, Burnar Florian - director Direcția Programare și Evaluare POS Mediu, dar și reprezentanții celor mai puternice companii de profil din țară.

Printre subiectele prinse pe ordinea de zi a ședinței, figurează și Evoluția dialogului social în sectorul serviciilor de apă și prezentarea raportului privind starea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii