Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA avertizează din nou cu privire la escrocheriile legate de loteria vizelor

ro

24 Feb, 2011 23:05 1831 Marime text
Secţia Consulară a Ambasadei SUA a fost informată că mulţi cetăţeni români şi din alte părţi ale lumii au primit e-mailuri nesolicitate de la diverse adrese care includ „usa.com" (gov.usa.states@usa.com; states.gov.usa@usa.com; us.a.states@usa.com; us.state@usa.com; dv.states.gov@usa.com; states.us.gov@usa.com) ori „post.com" (usafis.com@post.com; usafis.orgn@post.com).

E-mailurile îi informează pe destinatari că, în urma unei selecţii aleatorii, au fost înregistraţi în programul Loteria Vizelor şi vor primi un permis de rezident permanent sau alte beneficii după achitarea unor sume de bani. Li se cere apoi să plătească o taxă de procesare cuprinsă între 400 şi 800 de dolari prin Western Union pe numele unui individ despre care se pretinde că lucrează la Ambasada SUA din Londra, la adresa Grosvenor Square, nr. 24. Acest anunţ, precum şi alte variante asemănătoare sunt escrocherii.

Sunteţi victima unei escrocherii şi dacă aţi primit un e-mail prin care sunteţi anunţaţi că cererea dumneavoastră de participare la programul Loteria Vizelor a fost acceptată şi, pentru continuarea procesării, vi se solicită să trimiteţi bani prin Western Union unei anumite persoane de la Ambasada SUA.

Guvernul SUA nu vă solicită să îi trimiteţi bani sau să trimiteţi bani vreunei ambasade a SUA prin poştă sau prin alte servicii precum Western Union! Nicio altă organizaţie sau companie privată nu este autorizată de către Departamentul de Stat să-i înştiinţeze pe cei care se înscriu în programul Loteria Vizelor că au fost selectaţi sau să îi informeze care sunt următorii paşi ce trebuie făcuţi în demersul de obţinere a vizei.

Centrul Consular din Kentucky al Departamentului de Stat (KCC) nu trimite e-mailuri sau scrisori de înştiinţare celor selectaţi în programul Loteria Vizelor. Cei care s-au înscris în program vor afla dacă au fost selectaţi, numai în momentul în care verifică statutul propriei înregistrări pe pagina de internet http://www.dvlottery.state.gov, începând cu data de 1 mai 2011. Pe aceeaşi pagină, participanţilor selectaţi li se oferă instrucţiuni suplimentare, inclusiv informaţii despre taxele asociate imigrării în Statele Unite ale Americii.

Reţineţi, cei selectaţi aleatoriu NU sunt informaţi prin e-mail. Dacă primiţi un e-mail care vă informează că aţi fost selectat, NU plătiţi nicio sumă de bani şi vizitaţi pagina de internet www.dvlottery.state.gov pentru mai multe informaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii