Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biodiversitate, dezvoltare si reducerea saraciei

ro

21 May, 2010 18:29 1199 Marime text

COMUNICAT  DE  PRESĂ
22 MAI – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DIVERSITĂŢII BIOLOGICE
Biodiversitate, dezvoltare şi reducerea sărăciei

In fiecare an, la 22 mai, se celebreaza Ziua Internationala a Biodiversitatii, ceea ce reprezinta o ocazie de a reflecta la responsabilitatile pe care le avem in conservarea pretioasei mosteniri a diversitatii biologice si transmiterea ei generatiilor viitoare. Evenimentul marcheaza semnarea la Rio de Janeiro (1992) a Conventiei privind diversitatea biologica, elaborata sub egida Programului Natiunilor Unite pentru mediu. 
În acest an, Ziua Internationala a Biodiversitatii face parte din Anul Internaţional al Biodiversităţii, lansat in 11 ianuarie 2010 de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a intensifica creşterea gradului de conştientizare în plan global asupra importanţei biodiversităţii pentru binele omenirii, precum şi necesitatea protejării acesteia.
Tema pentru Ziua Internaţională a Biodiversitatii în 2010, este “Biodiversitate,dezvoltare şi reducerea sărăciei”.
Biodiversitatea (diversitatea biologică) reprezintă numărul, varietatea şi variabilitatea organismelor vii. Biodiversitatea include diversitatea în cadrul speciilor (diversitatea genetică), dintre specii (diversitatea speciilor) şi între ecosisteme (diversitatea ecosistemelor). Biodiversitatea contribuie în mod direct şi indirect la bunăstarea oamenilor. 
Valoarea naturii are o gamă larga de  dimensiuni de la cele spirituale la cele  economice.
 Înţelegerea şi evaluarea corecta a importantei  ecosistemelor, poate duce la o mai bună gestionare ale acestora; investind eficient în capitalul natural se pot genera beneficii reale si pentru cele mai defavorizate paturi din societate.
  Omenirea ar trebui sa ia în considerare în modul cel mai  adecvat valoarea serviciilor oferite de ecosisteme iar pentru  aceasta se impune o preocupare constanta, atat  pentru factorii de decizie politică, intreprinzatori economici, cat si pentru fiecare cetatean in parte.
„Este timpul sa recunoastem ca natura este cea mai mare companie de pe Pamant, ce lucreaza 100% in beneficiul umanitatii – si o face pe gratis. Guvernele ar trebui sa depuna acelasi efort, daca nu mai mare, pentru a salva natura, asa cum fac pentru a salva sectoarele economice si financiare”, a declarat Jean-Christophe Vié din partea IUCN.

PT.DIRECTOR EXECUTIV,
Senol ZEVRI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii