Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb indeamna statele UE sa ratifice ConventiaONU privind drepturile persoanelor cu handicap

ro

01 Apr, 2009 22:14 575 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Rovana Plumb îndeamnă statele UE să ratifice Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu handicap

Bruxelles, 1 aprilie

Comisia pentru muncă şi chestiuni sociale a Parlamentului European (EMPL) a votat, săptămâna aceasta, rezoluţia PE vizând Convenţia Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap şi Protocolul ei opţional, dosar în care eurodeputata PSD Rovana Plumb este raportor din partea socialiştilor europeni. Prin amendamentele doamnei Plumb se solicită ratificarea de urgenţă, de către statele Uniunii Europene, a acestei document internaţional, dar şi implicarea activă a organizaţiilor persoanelor cu handicap în procesul de monitorizare şi punere în aplicare a Convenţiei şi protocolului opţional.

"Am îndemnat, prin amendamentele mele -adoptate de EMPL-, toate statele membre UE să procedeze de urgenţă şi fără rezerve la ratificarea Convenţiei ONU şi să pună în aplicare conţinutul acesteia înainte de încheierea procesului de ratificare", a declarat europarlamentarul social-democrat.

De asemenea, eurodeputata a subliniat importanţa dotării Comisiei Europene cu resurse financiare şi umane necesare pentru a-i permite să funcţioneze ca un punct de convergenţă pentru domeniile care ţin de competenţa comunitară în ceea ce priveşte punerea în aplicare a Convenţiei ONU.
 
"Am propus, printr-unul din amendamente, Comisiei Europene şi statelor membre să implice în mod activ organizaţiile persoanelor cu handicap în procesul de monitorizare şi punere în aplicare a Convenţiei şi protocolului opţional. Am solicitat totodată statelor membre şi executivului comunitar să asigure un acces liber şi difuzarea gratuită a informaţiilor referitoare la Convenţie într-o formă accesibilă pentru cetăţenii europeni şi pentru organizaţiile persoanelor cu handicap existente la nivelul UE şi la cel naţional", a afirmat Rovana Plumb.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii