Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canalul Dunare – Bucuresti, mai ieftin decat un mall 17.11.2008

ro

17 Nov, 2008 19:21 946 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Canalul Dunare – Bucuresti, mai ieftin decat un mall

CN „Administratia Canalelor Navigabile“ a participat, in calitate de partener, la a 2-a editie a conferintei internationale „Viitorul infrastructurii in Europa Centrala si de Est“, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute. Evenimentul organizat la Bucuresti a fost patronat de Ministerul Transporturilor si a avut invitati din ministerele similare ale statelor vecine      

Tema principala a conferintei a constituit-o programul de dezvoltare a infrastructurilor din Romania sustinut de Ministerul Transporturilor, precum si cele mai importante proiecte derulate de companiile aflate sub autoritatea acestuia: CN ACN, CN APMC, CN AFDJ, SNTF Calatori, CFR Marfa, aeroporturi si altele.

Domnul Ovidiu Cupsa, Director General al CN „ACN“ SA Constanta: „In cadrul conferintei am subliniat importanta obiectivului de investitii Canal Dunare – Bucuresti. Nu cred ca reprezinta un cost foarte mare avand in vedere ca s-au construit si mall-uri care au costat aproape 1 miliard de euro, astfel am avea o cale de transport mai ieftina decat un mall din capitala“.

Printre altele, evenimentul si-a propus sa faca o evaluare a impactului procesului de integrare in UE asupra infrastructurilor din statele Europei Centrale si de Sud-Est si sa informeze reprezentantii mediului de afaceri european si international asupra conditiilor concrete din zona mentionata.
Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a apreciat ca  Dunarea trebuie transformata intr-o axa vitala de transport, fiind un suport al dezvoltarii zonale. Ministrul considera ca este necesara o politica comuna in domeniul infrastructurii pentru ca interesele tarilor din regiune sunt comune in domeniul transporturilor.
„Programul Conferintei a inclus mai multe teme, dintre care cele mai importante au fost: Infrastructura in transportul rutier, feroviar, aerian, maritim si fluvial; Perspectivele dezvoltarii si integrarii infrastructurilor in Europa Centrala si de Sud-Est – viziune comparativa si de ansamblu; Proiecte in infrastructura de transport: coridoarele IV, VII, IX”, a conchis directorul CN ACN.


Adrian PÎNDIC

Purtator de cuvant - CN „ACN“ SA Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii