Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plajele au fost predate catre agentii economici

ro

28 Apr, 2010 16:38 979 Marime text

Constanta, 28.04.2010

Plajele au fost predate catre agentii economici

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a pregatit plajele pentru sezonul estival. La aceasta ora, plajele sunt pregatite sa gazduiasca manifestarile organizate in perioada minivacantei de 1 Mai, cand se asteapta pe litoral un numar semnificativ de turisti.
Plajele care au contrat de inchiriere valabil (54% din totalul plajelor turistice) au fost predate catre agentii economici care le administreaza, in perioada 20-27 aprilie. Au fost predate suprafetele aferente celor 21 de contracte de inchiriere dintre Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si agenti economici.
Celelalte suprafete de plaja (in suprafata de 46%) au fost igienizate de catre Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si s-au montat cosuri de gunoi. Dupa finalizarea licitatiilor, aceste suprafete de plaja vor fi predate catre agentii economici care au castigat.
Inainte de predarea plajelor catre agentii economici, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a depus eforturi de igienizare a tuturor plajelor, dar si de colectare a nisipului de pe promenada, rezultat in urma furtunilor din sezonul rece. De mentionat este faptul ca suprafata plajelor s-a diminuat fata de anul 2006, in unele zone cu aproape 30%, din cauza factorilor climatici. Vom reveni cu un material detaliat pe aceasta problema.

Catalin Anton
Responsabil comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii