Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masuri de interventie DADL

ro

08 Jan, 2010 15:18 1265 Marime text

Constanta, 8.01.2010

MĂSURI DE INTERVENŢIE DADL

Având în vedere avertizările hidrologice emise de INHGA in ultimele zile, precum si a institurii codului galben de avertizare hidrologica:

Directia Apelor Dobrogea Litoral din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” monitorizează cursurile de apă din bazinul hidrografic Dobrogea Litoral pe sectoarele de pe fluviul Dunărea. La nivelul dispeceratelor Constanta si Tulcea de la nivelul Direcţiei de Apă Dobrogea-Litoral, s-a impus starea de vigilenţă şi monitorizarea 24 ore din 24 a situaţiei hidrologice, precum şi pregătirea materialelor şi mijloacelor de intervenţie operativă.
„În conformitate cu programul de iarnă, DADL asigură monitorizarea continuă a cursurilor de apă, pentru eventualele intervenţii în secţiunile critice cu aglomerări de gheţuri. Echipele Apelor Române supraveghează şi verifică continuu instalaţiile şi echipamentele barajelor, precum şi prizele de apă, acestea fiind menţinute în perfectă stare de funcţionare, pe timp friguros” a afirmat directorul DADL, Marian Mitrea.
Directia Apelor Dobrogea Litoral adaptează programele de exploatare ale acumulărilor în vederea asigurării tranşelor de atenuare a viiturilor, acolo unde este cazul.
Directia Apelor Dobrogea Litoral monitorizează cursurile de apă vizate de avertizări, asigurând serviciile de permanenţă în cadrul dispeceratelor, precum şi participarea la măsurile operative, alături de Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta şi autorităţile locale, în cadrul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenta.
Lucrările hidrotehnice aflate în administrarea Directia Apelor Dobrogea Litoral se comportă în condiţii de siguranţă. Nu există riscul ca posibilele creşteri de niveluri şi debite prognozate, cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, să producă pagube.
În funcţie de evoluţia evenimentelor, vom reveni cu informaţii suplimentare.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii