Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DADL a finalizat ecologizarea plajelor dupa minivacanta de 1 mai

ro

05 May, 2009 16:50 900 Marime text

Directia Apelor Dobrogea Litoral a finalizat ecologizarea plajelor dupa minivacanta de 1 mai. In toata aceasta perioada, DADL a avut disponibilizati 40 de lucratori care au ingienizat plajele in fiecare dimineata.
Astfel, in cele trei zile de minivacanta, Directia Apelor Dobrogea Litoral a ridicat de pe plaje o cantitate de 75 de tone de deseuri.
Cea mai mare cantitate de deseuri a fost ridicata de pe zona Eforie – Costinesti – 45 de tone.
Desi numarul de turisti a fost mai mare fata de anul trecut, cantitatea de deseuri pe plaje s-a diminuat cu aproximativ 30%. Multi dintre turistii prezenti pe litoral au constientizat faptul ca deseurile trebuie aruncate in locurile special amenajate, astfel incat multe din plajele litorale au fost curate pe perioada minivacantei de 1 mai. Au fost insa si anumite zone din Costinesti si Vama Veche, unde unii dintre turisti nu au respectat normele de conduita privind igiena pe plaja.
Directia Apelor Dobrogea Litoral va continua actiunile de constientizare a cetatenilor care viziteaza litoralul romanesc privind pastrarea curateniei pe plaje. La fel ca in anii precedenti, institutia va amplasa incepand din luna iulie panouri informative si educative pentru turistii de pe litoral.


Catalin Anton
Birou de relatii cu presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii