Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursurile de apa monitorizate in permanenta

ro

27 Jan, 2010 17:55 781 Marime text

Constanta, 27.01.2010

Cursurile de apa monitorizate in permanenta

Având în vedere atentionarile emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, conform careia situatia hidrometeorologica actuala se prelungeste din data de 27.01.2010 pana in data de 03.02.2010, Directia Apelor Dobrogea Litoral din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” monitorizează cursurile de apă din bazinul hidrografic Dobrogea Litoral pe sectoarele de pe fluviul Dunărea si raurile interioare.
In toata aceasta perioada se vor mentine podurile de gheata existente pe pe cursurile de apa din Dobrogea. Totodata va predomina gheata la maluri pe cursurile de apa din Bazinul Hidrografic Dobrogea Litoral.
Se impune urmarirea operativa a evolutiei aglomerarilor de gheturi in bazinul hidrografic si actionarea eficienta pentru dislocarea lor conform planurilor locale de inlaturare a efectelor fenomenelor de iarna.

La nivelul dispeceratelor Constanta si Tulcea de la nivelul Direcţiei de Apă Dobrogea-Litoral, s-a impus starea de vigilenţă şi monitorizarea 24 ore din 24 a situaţiei hidrologice, precum şi pregătirea materialelor şi mijloacelor de intervenţie operativă.

În funcţie de evoluţia evenimentelor, vom reveni cu informaţii suplimentare.

Catalin Anton
Responsabil comunicare
Directia Apelor Dobrogea Litoral

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii