Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultare pt modificarea Programelor de Actiune pentru zonele vulnerabile la poluarea cu nitrati

ro

05 Nov, 2009 13:43 1300 Marime text

COMITETUL DE BAZIN DOBROGEA – LITORAL
Str. Mircea cel Batran nr. 127
Constanta
Tel:  0241 672089; 0241 673036,  
Fax:  0241 673025
E-mail: catalin.anton@dadl.rowater.ro
Constanta, 5.11.2009

INFORMARE DE PRESA

Consultarea publicului pentru modificarea Programelor de Acţiune pentru zonele vulnerabile la poluarea cu nitraţi din surse agricole

Directiva 91/676/ EEC privind protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole a fost transpusă în legislaţia românesca prin HG 964/200 care aproba Planul de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole. Una dintre cerinţele Directivei privind protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole (Directiva 91/676/CEE) este cea de desemnare a zonelor vulnerabile. Potrivit acestei Directive şi a legislaţiei româneşti care transpune această Directivă - HG 964/2000, Statele Membre, reexaminează, revizuiesc sau completează, cel puţin o dată la 4 ani, lista cu zonele vulnerabile desemnate pentru a ţine cont de schimbările şi de factorii surveniţi de la desemnarea precedentă.
Secretariatul Tehnic Permanent al Comiteului de Bazin Dobrogea Litoral a organizat astazi, la sediul DADL, prima sedinta a Grupului de Lucru avand pe ordinea de zi discutarea planului de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole.
La aceasta sedinta au participat reprezentanti ai Consiliilor Judetene, Prefecturilor, autoritatilor locale, directiilor si oficiilor de consultanta agricola, reprezentanti ai Apelor Romane si alit factori interesati in protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole.
Programul de actiune poate fi gasit pe website-ul Ministerului Mediului la adresa de internet: http://www.mmediu.ro/pdf/legislatie/ape/ZVN-II-Program-de-actiune.doc


Catalin ANTON
coordonator
SECRETARIAT TEHNIC PERMANENT
COMITET DE BAZIN DOBROGEA - LITORAL

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii