Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de metri cubi de deseuri pe plaje

ro

09 Apr, 2010 15:24 1233 Marime text

Constanta, 9.04.2010
20 de metri cubi de deseuri pe plaje

Turistii si constantenii prezenti pe plaje in perioada sarbatorilor de Paste, au lasat in urma lor o cantitate de 20 de metri cubi de deseuri.
Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a depus eforturi de pregatire a plajele litorale pentru minivacanta de Paste, efectuand lucari de igienizare a tuturor plajelor, dar si de colectare a nisipului de pe promenada, rezultat in urma furtunilor din sezonul rece.
Pe toata perioada minivacantei de Paste, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a asigurat in permanenta forte umane si utilaje, pentru a interveni in caz de urgenta.
Lucrarile pentru pregatirea plajelor au demarat inca din luna februarie.  Au fost efectuate lucrari de igienizare; lucrari de transport a deseurilor rezultate (la punctele de colectare sau la containere); lucrari de degajare a depozitelor de nisip din dreptul gardurilor de protectie si nivelarea acestora cu incarcatoare de mare capacitate; lucrari de nivelare a suprafetelor de plaja; lucrari de incarcare si transferul cu mijloace de transport a depozitelor de nisip din zonele de acumulari in zonele deficitare din punct de vedere a stratului de nisip. Pana la data de 1 mai, cand este deschiderea oficiala a sezonului estival, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral va realiza lucrari de demontare a gardurilor de stuf  cu rol de protectie impotriva eroziunii eoliene precum si lucrari de afanare a stratului de nisip si de ecologizare, prin folosirea unor utilaje specializate. In urma monitorizarii fenomenelor naturale de-a lungul anilor, s-a constatat ca in perioada 15 aprilie – 10 mai, pe plajele litorale au loc furtuni, motiv pentru care actiunea de ridicare a tuturor gardurilor de protectie va fi finalizata in luna mai. Aceste garduri au rolul de a mentine nisipul pe suprafata plajei si de a diminua eroziunea costiera.
Totodata Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral va continua actiunile de constientizare a cetatenilor care viziteaza litoralul romanesc privind pastrarea curateniei pe plaje. La fel ca in anii precedenti, institutia va amplasa incepand din luna iulie panouri informative si educative pentru turistii de pe litoral.

Catalin Anton
Responsabil comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii