Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT UPDATE Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. USR PLUS nu votează Regulamentul de acces auto în zona Peninsulară

ro

31 Aug, 2021 09:23 2448 Marime text





























UPDATE 23

Proiectul de pe ordinea suplimentară
, privind aprobarea achiziției serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare în vederea înființării Clubului Sportiv Municipal Constanța. A luat cuvântul Răsăuțeanu, care a dat câteva exemple de mari sportivi constănțeni, care își pot aduce aportul. „Să luați lângă dumneavoastră oameni cu experiență”, a spus consilierul PSD. Proiectul a fost supus la vot. A trecut cu unanimitate.

Ședința a fost închisă.

UPDATE 22


La proiectul 50, au fost nominalizați și votați membri Consiliului de Administrație, provizorii desigur, pentru Confort Urban SA. În urma votului, au fost desemnați Ioan Solomon, Daniel Darea și Radu Liviu Anghel din partea propunerilor partidelor, cât și Marcela Frigioiu, desemnarea din partea aparatului de specialitate. Primarul Chițac a precizat că dorește să rămână remunerația la valoarea actuală - 3.826,5 lei.

UPDATE 21

Proiectele 47, 48 și 49 au trecut de votul consilierilor

UPDATE 20


Sorin Belu a luat cuvântul la punctul 46. „Este vorba de gestiune, în sensul că contractul este pe 5 ani. Haideți să încercăm pe 2, 3 ani să vedem cum lucrează. Adăpostul este la același stadiu ca în ianuarie 2020”, a spus Belu.

Proiectul a trecut.

UPDATE 19

Proiectul 45 a trecut de votul consilierilorcu 19 voturi pentru și 8 abțineri

UPDATE 18


Au fost adoptate proiectele 38, 39, 40, 41 ș 42. Urmează a fi discutat proiectul 44, după ce a fost retras punctul 43. Este vorba de 44. Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța;      

Sunt două avize negative de la comisiile 3 și 5. 

Dumitru Caragheorghe - „Iată că în ciuda a două avize negative și a faptului că USR a cerut retragerea acestui proiect. De data aceasta, cumva, cetățenii din zona Peninsulă au de ce să fie nemulțumiți. Colegii noștri liberali ar trebui să aibă bunăvoința să rediscute și să îmbunătățească regulamentul. Grupul USR se va abține privind acest regulament”.

Ionuț Rusu - „Noi, grupul nostru vom vota pozitiv. La fiecare șase luni vom merge pe teren și ne vom așeza din nou la masă și vom vedea ce vom îmbunătăți”.

Sorin Belu - „Mă așteptam ca domnul primar să retragă acest punct de pe ordinea de zi. Iarăși văd că domnul viceprimar Rusu a spus că se discută cu constănțenii. Nu am văzut nicio dezbatere. De aceea, dorim ca să fie retras sau să nu fie votat. Vom fi foarte atenți cine și cum va vota acest proiect. Am discutat cu foarte mulți și am spus și la comisia de specialitate - sunt oameni din localități care își aduc copiii la Liceul Eminescu”   

Vergil Chițac - „Eu aș aduce aminte din istoria proiectului. Reglementarea zonei este o chestiune care a început acum câțiva ani de zile. Sunt aici martori care au fost activi în zona asta. Proiectul a fost atacat în instanță și respins, nicidecum pentru că avea prevederi nelegale, ci pentru simplul fapt că nu a existat un studiu privind impactul economic și social pentru tot ceea ce înseamnă Constanța. Această zonă istorică este importantă nu doar pentru cetățenii din zona peninsulară, ci pentru toți constănțenii. Noi am constat că trebuie acest studiu, l-am făcut cu o firmă de specialitate. Indicatorii au fost votați de întreg consiliul. Nu am modificat semnificativ nimic din fostul regulament. Am simțit nevoia acestei istorii”.

Dumitru Caragheorghe a spus că USR nu se opune unui astfel de regulament, ci este vorba de dorința unor dezbateri reale.

Proiectul a trecut cu 18 voturi pentru și 9 abțineri.

UPDATE 17

Proiectele 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 au fost adoptate în urma votului consilierilor locali.

UPDATE 16

Proiectul 30 a fost supus votului. Înainte, Dumitru Caragheorghe a spus că felicită colegii PNL pentru că i-au dat dreptate că proiectul nu putea trece sub forma în care era prezentat în ședința anterioară. Ionuț Rusu - „Nu pot să nu îi felicit pe colegii din USR care au înțeles că cei din cartierul Veterani au o problemă serioasă”. Proiectul a fost adoptat.

UPDATE 15

Proiectul 27, care a primit aviz negativ în comisia nr. 2, a fost respins de votul consilierilor. Proiectul 28, care a primit voturi împărțile în comisii, a trecut de votul consilierilor locali. 

Proiectul 29 a trecut.

UPDATE 14

Proiectele 23, 24, 25 au trecut. Proiectul 26 a primit în comisii aviz negativ, iar consilierii au votat pentru respingerea proiectului.

UPDATE 13

A trecut proiectul 21. La punctul 22 a fost aviz negativ în comisie.


„Vreau să le aduc la cunoștință tuturor consilierilor, proiectul a expirat. Acum câțiva ani de zile când au fost făcute demersurile pentru PUZ, ei aveau obligația ca pe strada Garofiței să facă dezbatere cu acele persoane. Acele persoane de la blocurile respective, nu au fost înștiințați, li s-a spus că nu intră în raza lor de PUZ. De asta zic că dânsul a avut oportunitatea să construiască. Astăzi, la ora actuală, este expirată și propun consilierilor să nu dea vot favorabil și investitorul să reia toate procedurile”, a spus Sorin Belu.

Proiectul 22 nu a trecut cu 9 voturi pentru și 18 împotrivă.

UPDATE 12

Proiectele 17, 18, 19, 20 au fost adoptate.

UPDATE 11


La proiectul cu numărul 16. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării la nivelul municipiului Constanța a proiectului „Hollywood Walk of Fame” vor lua cuvântul mai mulți consilieri.           

 „Acest proiect se încadrează în preocupările celor interesați din UAT Constanța pentru a promova imaginea și interesele municipilor. Proiectul va conduce la crearea unui grup de lucru care să poată spună dacă ideea este benefică implementarea proiectului. Propunerea mea este să se introducă încă din titlu necesitatea proiectului, nu implementarea”, a spus Teodor Popa.

Dumitru Caragheorghe - „În dezbaterile din cadrul comisiei nr. 1 am atras atențai asupra inoportunității proiectului. Ni s-a spus că este vorba doar de o presupusă oportunitate a validării acestui proiect de către o comisie și am atras atenția că titlul și articolul 1 prevede în mod clar că este vorba de implementare. În cadrul comisiei, s-a discutat de introducerea amendamentului. Grupul USR-Plus nu este de acord cu analizarea unui astfel de proiect”. El a mai comparat un proiect asemănător cu cel de la Sibiu. A mai adăugat că banii pentru acest proiect ar putea fi folosiți pentru promovarea adevăratelor valori culturale ale municipiului.

Costin Răsăuțeanu - „Îl ascultam pe domnul Caragheorghe și mă întrebam dacă el chiar crede ce spune. Un proiect căruia i s-a dat o importanță și să speculăm o lovitură de imagini cu mulți bani. Ține de nelegalitate cu privire la încălcarea legislației privind legea achizițiilor publice și trebuie să fim foarte atenți și dvs. ca aparat administrativ la modalitatea și respectarea a cum se fac anumitor achiziții publice directe. Ăsta este un aspect care trebuie luat în seamă de viitoare comisie. Noi, grupul PSD, nu ne vom asuma un astfel de vot”. El a mai spus că își dorește ca această comisie să nască o dezbatere publică, să iasă în dialog cu constănțenii și să se ajungă la concluzia de unde va fi amplasat proiectul. „O dezbatere publică cu constănțenii va fi pentru a da o legitimitate. Trebuie să fie proiectul constănțenilor. Recomandarea este să se întâmple această dezbatere și să iasă o decizie legitimă”, a adăugat Costin Răsăuțeanu.

Ionuț Rusu a spus că a ascultat cu atenție liderii de grup. „Acest proiect este de altfel singurul care are licență și atunci când folosești un nume și este bine că să știi cum să o iei. Această licență ne dă exclusivitate și în Republica Moldova și Bulgaria. Dați-mi voie să spun că acest proiect sub nicio formă nu exclude restul proiectelor, evenimentelor, lucrurilor bune care se pot înâmpla în Constanța. Este o sumă mare în comparație cu ce? Este o sumă care va fi folosită pe următorii 20 de ani.”, a spus Rusu.

Sorin Belu - „Deși se spune că este o oportunitate și un protocol pentru o comisie, să știți că această comisie, dacă grupul PSD se abține, la fel și USR, nu va mai apărea”

Vergil Chițac  - „Noi vrem să fiți de acord cu oportunitatea inițierii acestui proiect. Orice om cu o minimă înțelegere știe că în momentul în care vrei să implementezi un proiect, trebuie să efectuezi un studiu de oportunitate. Cât despre intervențiile liderilor de grup, eu citesc doar elemente politice”.

S-a supus la vot amendamentul lui Teodor Popa. Cu 16 voturi pentru, 3 împotrivă și 8 abțineri, amendamentul a fost adoptat.

A fost supus, ulterior la vot, întreg proiectul, care a avut următoarele rezultate: 18 voturi pentru și 9 împotrivă. Proeictul a fost aprobat.


UPDATE 10

Proiectele 13, 14, 15  au trecut în unanimitate.

UPDATE 9


Proiectele 10, 11, 12 au fost adoptate. La punctul 12 Costin Răsăuțeanu a spus că în proiect se vorbește de 456 mp. El a atras atenția ca atunci când se vor negocia alte contracte, să se caute spații cu o suprafață mai mare. „Ce facem cu acei copii care aveau loc acolo (n.r. Creșa Licuricii, recent închisă)?”. Ionuț Rusu a spus că îi mulțumește pentru grija pe care o poartă. „De peste șase luni, administrația caută spații special pentru creșe. Acesta este singurul spațiu care a putut fi găsit în timpul acesta. Dar vă pot asigura că suntem într-un proces avansat de identificarea a câtorva spații care vor fi un pic mai mari. În ultima perioadă au mai apărut spații goale, care nu au mai fost până acum”.

UPDATE 8

Proiectele 6, 7, 8, 9 au trecut.


UPDATE 7

Au trecut proiectele 3, 4, 5.

UPDATE 6


Primul punct a trecut în unanimitate. La al doilea punct, a luat cuvântul Costin Răsăuțeanu, PSD - „ S-a propus la un moment dat că la capitolul Investiții noi am spus că era o formă fictivă, prin care primarul păcălește pe constănțeni. Se mută acum banii dintr-un capitol în altul. Vom fi de acord cu această modificare pentru că este important transportul”. Chițac a răspuns - „Mi se pare cam nepoliticos. Lucrurile știți bine cum au stat. Dacă găseam o listă clară de investiții de la administrația trecută...”.

Răsăuțeanu - „Să nu uitați că ați preluat o administrație cu peste 40 de proiecte. Este adevărat că au fost anumite termene care au fost întârziate, dar din cauza unor factori independenți”.

Proiectul de hotărâre 2 a fost adoptat.

UPDATE 5

Consilierul Dumitru Caragheorghe a punctat că va interveni la punctele 16 și 44, consilierul Ionuț Rusu va interveni la punctul 16, iar Costin Răsăuțeanu a anunțat o intervenție la punctele 2 și 16. De altfel, Teodor Popa spus că va avea un amendament la punctul 16.

Totodată, Costin Răsăuțeanu a cerut ca viitoare ședințe să fie în format fizic

UPDATE 4

Ședința a început cu o ușoară întârziere, pentru ca primarul Vergil Chițac să ajungă la ședință pentru a retrage o serie de proiecte, la care este inițiator. 27 de consilieri locali sunt prezenți.

Edilul Vergil Chițac: „Înainte să supuneți la vot ordinea de zi, să vă spun că aș dori ca punctul 43 să fie retras pentru o săptămână. S-au primit multe și din partea consilierilor, și din exterior, observațiuni. Noi vrem în perioada următoare să le integrăm pe toate și să facem un document care să stea în picioare. Vă rog să fiți de acord să îl retrageți astăzi și probabil marțea viitoare să facem ședință.

Și ordinea suplimentară, avem numărul 30 - vreau să îl retragem în forma aceasta, și să introducem în locul lui o formă îmbunățățită”.

43. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiului Constanța - a fost retras.

Cu 27 de voturi pentru s-a aprobat ordinea de zi. 

          
UPDATE 3 

Totodată, aleșii USR PLUS au anunțat că vor vota împotriva proiectului Hollywood Walk Of Fame, care ar îndatora bugetul Constanței cu 4.2 milioane de dolari în următorii 21 de ani, dar și două Planuri Urbanitice Zonale pentru două investiții imobiliare în Tomis Plus, respectiv în cartierul Palazu Mare.

UPDATE 2 

USR PLUS își menține solicitarea de retragere de pe ordinea de zi a Regulamentului privind accesul auto în Zona Peninsulară, în caz contrar, aceștia se vor abține de vot.



UPDATE 1 

Este ședință de Consiliu Local Municipal.

Aleșii locali constănțeni sunt chemați să aprobe peste 50 de proiecte aflate pe ordinea de zi.


Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat, în sistem videoconferință, în şedinţă ordinară, astăzi, 31 august 2021, începând cu ora 13.00.

Proiectul ordinii de zi
  
1. Aprobarea procesului verbal al şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 30.07.2021; 

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 1 

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Raportului asupra activității de administrare desfășurată de Consiliul de administrație al CT BUS S.A. pentru semestrul I al anului 2021;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5 
 
4. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 354/2001 privind înființarea Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5 
 
5. Proiect de hotărâre pentru aprobarea coridorului de mobilitate integrat, considerat strategic la nivelul municipiului Constanța;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 2
 
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Racordarea la rețeaua electrică stații de reîncărcare auto str. Cișmelei, cap linie CT BUS;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Racordarea la rețeaua electrică stații de reîncărcare auto str. Theodor Burada/Gării cap linie CT BUS”;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Racordarea la rețeaua electrică stații de reîncărcare auto str. Industrială garaj, cap linie CT BUS”;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

9. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 193/2020 privind apobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Realizare lucrări, modernizare și dotare în vederea obținerii autorizației de funcționare pentru Colegiul Comercial Carol I, str. Decebal nr. 15, municipiul Constanța;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acțiune pe zgomot pentru aglomerarea Constanța, aferent Hărților strategice de zgomot pentru Municipiul Constanța, cartierul Palazu Mare și Stațiunea Mamaia, aprobate prin HCL nr. 458/2018;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 2 
 
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea completării HCL nr. 81/2021 privind aprobarea indicatorilor și a cheltuielilor aferente proiectului „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”;              
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4 
 
12. Proiect de hotărâre privind închirierea unui spațiu cu destinația de creșă de către Direcția generală de asistență socială Constanța;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 4 și nr. 5
  
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea necesității și oportunității închirierii unui spațiu cu destinația de arhivă cu suprafața cuprinsă între 1000-2000 mp.;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 1

14.  Proiect de hotărâre privind premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională în sesiunea iunie 2021 și a profesorilor îndrumători;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

15. Proiect de hotărâre privind premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat și a profesorilor îndrumători;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
  
16.Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării la nivelul municipiului Constanța a proiectului „Hollywood Walk of Fame”;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
  
17.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de fezabilitate pentru „Lucrări de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanța – Cartier Universitate – etapa I: strada Cuarțului, strada Opalului, strada Safirului, strada Agatului, strada Ametistului, strada Perlei, strada Topazului, strada Smaraldului”;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
  
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru “Amenajarea integrată a zonei cuprinsă între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei și taluz- Crearea de facilități pentru evenimente culturale și pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă și parcaje”;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
  
19.Proiect de hotărâre privind schimbarea destinației imobilului situat în Constanța, bd. I.C. Brătianu nr. 61, din spațiu de locuit în spațiu cu altă destinație decât aceea de locuință;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
  
20. Proiect de hotărâre privind schimbarea destinației imobilului situat în Constanța, str. Mihai Viteazu nr. 29, din spațiu de locuit în spațiu cu altă destinație decât aceea de locuință;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
  
21. Proiect de hotărâre privind schimbarea destinației imobilului situat în Constanța, str. Ion Lahovari nr. 5, din spațiu de locuit în spațiu cu altă destinație decât aceea de locuință;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
  
22.Proiect de hotărâre pentru prelungirea valabiltății HCL nr. 252/2017 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de str. Avram Iancu, al. Garofiței și terenuri proprietate privată, inițiator Mardare Cezar;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 2
  
23. Proiect de hotărâre pentru prelungirea valabiltății HCL nr. 85/2017 privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de str. Ștefăniță Vodă, unitate militară, terenuri proprietate publică și privată, inițiator Orban Steluța Daniela;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 2
  
24.Proiect de hotărâre pentru prelungirea valabiltății HCL nr. 23/2018 privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de str. Milano, str. Napoli, str. Alexandria și str. Madrid, inițiator Maurer Imobiliare Land Constanța SRL;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 2
  
25. Proiect de hotărâre privind încetarea valabiltății HCL nr. 29/2007 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu extindere locuință parter cu P+M pentru zona delimitată de str. Mihai Viteazu nr. 101, teren în suprafață de 216,25 mp, proprietate Pâță Mihai și Aurelia;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 2
  
26.Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de str. Riga, str. Londra, str. Haga și limite cadastrale, inițiator Dinamic Trading Star SRL;               iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 2
  
27. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de str. Dumbrăveni, str. Corneliu Baba, str. Recoltei și str. Lucian Blaga, inițiator Roman Atena Florentina;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 2
  
28. Proiect de hotărâre pentru revocarea HCL nr. 365/2020 privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de bd. Mamaia, str. Patriei și str. Renașterii, inițiator Ștefan Stere precum și a actelor administrative subsecvente emise în baza acesteia;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 2 și nr. 5 

29. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 272/2011, HCL nr. 257/2020, precum și a certificatului de urbanism nr. 1115/2021 emis în baza acestora;                     
iniţiator: primar Vergil Chițac
       - avize Comisiile de specialitate nr. 2 și nr. 5
 
30. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 489/2009, HCL nr. 316/2013, precum și a actelor subsecvente emise în baza acestora;
iniţiator: primar Vergil Chițac
              - avize Comisiile de specialitate nr. 2 și nr. 5
 
31. Proiect de hotărâre privind încetarea valabilității HCL nr. 655/2005 – privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu construire fabrică de var, str. Industrială nr. 6, teren în suprafață de 35480 mp, proprietate SC Celco SA;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - aviz Comisia de specialitate nr. 2 
  
32. Proiect de hotǎrâre privind atribuirea unei suprafețe de teren reprezentând loc de veci în proprietatea domnului Pețu Dumitru, revoluționar, în baza Legii nr. 341/2004 a recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977, cu modificările și completările ulterioare.
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5  

33. Proiect de hotǎrâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a judetului Constanța în domeniul public al municipiului Constanța.iniţiator:
primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5 

34. Proiect de hotǎrâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală-Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați în domeniul public al municipiului Constanța.
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5  

35. Proiect de hotǎrâre pentru modificarea HCL nr. 132/23.04.2021 privind retragerea dreptului de administrare asupra imobilului situat în municipiul Constanța, str.Răscoala din 1907 nr.4.
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5   

36. Proiectul de hotǎrâre privind încetarea aplicabilitătii prevederilor HCL nr. 233/23.09.2011 privind atribuirea dreptului de folosință gratuită asupra terenului în suprafață de 177,70 mp către Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.
iniţiator: primar Vergil Chițac
- aviz Comisia de specialitate nr. 5  

37. Proiect de hotărâre privind completarea şi actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniul privat al municipiului Constanţa.
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5  

38. Proiect de hotărâre privind completarea şi actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniul public al municipiului Constanţa.
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5  

39. Proiect de hotǎrâre privind revocarea dreptului de administrare al R.A.E.D.P.P. Constanța asupra unor imobile situate în municipiul Constanța.
iniţiator: primar Vergil Chițac
        - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5 
  
40. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din municipiul Constanţa.
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5  

41. Proiect de hotǎrâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța în domeniul public al municipiului Constanța.
iniţiator: primar Vergil Chițac
        - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5 
  
42. Proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
 
43. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiului Constanța;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5 
  
44. Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5 
  
45. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaței tehnico -  economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru ” Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța ”;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
  
46. Proiect de hotărâre privind aprobarea menținerii gestiunii directe ca modalitate de gestiune a serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân al UAT municipiul Constanța și aprobarea încheierii Contractului privind serviciul de capturare, transport și îngrijire a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța, între UAT Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
  
47. Proiect de hotărâre pentru aprobarea „Regulamentului de organizare și funcționare a spațiilor de joacă situate pe domeniul public al municipiului Constanța;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5 
  
48. Proiect de hotărâre privind aprobarea „Acordului de Înfrățire între municipiul Constanța, județul Constanța din România și municipiul Cahul, raionul Cahul din Republica Moldova;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5 
  
49. Proiect de hotărâre privind aprobarea „Acordului de Înfrățire între municipiul Constanța, județul Constanța din România și municipiul Chișinău din Republica Moldova”;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5 
  
50. Proiect de hotărâre privind desemnarea unor membri provizorii în Consiliul de administrație al SC Confort-Urban SRL;               
iniţiator: primar Vergil Chițac
 - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5 
 
Pe ordinea suplimentară a fost introdus proiectul hotărâre privind aprobarea achiziției serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare în vederea înființării Clubului Sportiv Municipal Constanța.

PRIMAR,
Vergil CHIȚAC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii