Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (VI)

ro

02 Feb, 2021 00:00 2795 Marime text
  • Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele consilierilor locali municipali și judeţeni din actualul mandat
  • Astăzi despre averile și interesele aleșilor județeni ai USR PLUS
  • Până la numirea în funcția de vicepreședinte CJC, Petre Enciu a fost managerul Lavomatic Expert SRL
  • Andrada Dordea deţine un apartament în Bucureşti și are acţiuni la două firme
  • Consilierul județean Edward Nedelcu deţine patru terenuri, unul intravilan şi trei agricole


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese.
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele consilierilor locali municipali și judeţeni din actualul mandat.
Pe portalul administraţiei judeţene au fost publicate cele mai noi menţiuni din documentele depuse de consilierii judeţeni iar prezentarea se va face funcție de apartenența politică.
Astăzi despre averile și interesele aleșilor județeni ai USR PLUS.
 


Vicepreședinte CJ a făcut în trecut afaceri

Din 2017 până la numirea în funcția de vicepreședinte CJC, Petre Enciu a fost managerul Lavomatic Expert SRL, pe care a și fondat-o și în cadrul căreia funcționează o spălătorie de curățare textile, deschisă cu fonduri dintr-un program național de finanțare.
În 2019, firma a înregistrat o cifră netă de afaceri de 590.248 de lei, dar și o pierdere netă de 169.757 de lei.
Enciu este și cofondatorul unui start-up în Grenoble (Franța), Vesta-System SAS, companie ce are ca obiect de activitate dezvoltarea de produse software în domeniul optimizării eficienței energetice a clădirilor și al design-ului produselor inginerești.
În cadrul firmei franceze a activat ca inginer software cercetător, până la câștigarea alegerilor locale din septembrie 2020.
Potrivit declarației de avere, vicepreședintele CJC nu deține terenuri sau clădiri, doar un autoturism BMW316D, fabricat în 2010.
Mai are două credite, de peste 180.000 de lei în total, iar în 2019 și-a împrumutat firma din România cu 59.842 de lei și pe USR cu 25.000 de lei. În același an, Enciu a încasat de la firma din Franța 136.512 lei.
În acest moment, vicepreședintele C.J.C. a rămas asociat minoritar în Lavomatic Expert SRL din Constanța și în Vesta-System SAS din Grenoble, vezi secțiunea "documente".

Dordea, proprietăți în București

Andrada Dordea deţine un teren intravilan în Bucureşti cu o suprafaţă de 18,43 metri pătraţi dobândit în 2003 prin devălmăşie şi un apartament în Bucureşti dobândit prin contract de vânzare cumpărare, în acelaşi an, cu o suprafaţă de 63,16 metri pătraţi.
Ea mai are acţiuni la două firme din Bucureşti, la una dintre ele în valoare de 2.151 dolari şi la cealaltă în valoare de 3.743 dolari.
Totodată, are şi un credit făcut în acest an pe o perioadă de 5 ani la Idea Bank, în valoare de 70.000 de lei.
Dordea are un salariu anual de 133.212 lei provenit de la o firmă din Bucureşti în cadrul căreia este angajată şi un venit anual de 12.929,35 lei provenit din închirierea unui apartament în Bucureşti, vezi secțiunea "documente''.


Edward Nedelcu, colecționar de bijuterii

Potrivit declarației de avere, consilierul județean Edward Nedelcu deţine patru terenuri, unul intravilan şi trei agricole.
Terenul intravilan din Constanţa are o suprafaţă de 992 metri pătraţi, unul din cele două terenuri agricole din Mihai Viteazul are o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi şi cel de-al doilea o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, în timp ce terenul din comuna Colibiţa din judeţul Bistriţa Năsăud are o suprafaţă de 6.800 metri pătraţi.
Nedelcu mai deţine un apartament în Constanţa cu o suprafaţă de 103,45 metri mătraţi şi un garaj de 18 metri pătraţi dobândit prin contract de vânzare cumpărare în 2017.
De asemenea, el a mai declarat că deţine bijuterii din aur în valoare de 20.000 de euro dobândite în 2015.
Acesta mai ne un depozit bancar în valoare de 135.089 lei două conturi curente, unul în valoare de 5070,79 euro şi unul de 61,17 lei, dar și acțiuni în valoare de peste 33.000 lei și un venit de peste 16.000 lei din salariu.
Totodată, Edward Nedelcu a încasat în ultimul an fiscal și dividende de aproape 80.000 lei.


Citește și:

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (V)

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (IV)

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (III)

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (II)

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (I)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii