Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea și interesele consilierului județean PSD, Gheorghe Donțu (DOCUMENTE)

ro

09 Jul, 2023 18:00 1691 Marime text
  • Gheorghe Donțu deține un teren intravilan la Poarta Albă și un apartament la Constanța
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Gheorghe Donțu, consilier județean PSD Constanța.
 
Conform declarației de avere completată în anul 2023, aferentă anului financiar anterior, consilierul Gheorghe Donțu a precizat că deține, alături de Marcela Donțu, un teren intravilan la Poarta Albă, în suprafață de 9.000 de metri pătrați, pe care l-a dobândit prin contract de vânzare-cumpărare.
 
Totodată, mai are alături de soție un apartament de 50 mp, cumpărat în anul 1979, în Constanța. Gheorghe Donțu are un singur cont deschis la Banca Trasnilvania, cu un sold de 53.000 de lei, fiind deschis în anul 2001.
 
Ca venituri, Gheorghe Donțu a precizat pensia de 40.000 de lei, în timp ce soția a încasat o pensie de 18.000 lei pe anul financiar anterior. De la Casa de Asigurări de Sănătate, Donțu a primit o indemnizație de 1.028 lei în calitate de membru CA, iar de la Consiliul Județean/ATOP a încasat o indemnizație de 39.420 lei.
 
Conform declarației de interese, Gheorghe Donțu a punctat calitatea de acționar la TLV Constanța (Acțiuni TLV Banca Transilvania în valoare de314.000 lei), R2408A Constanța (obligațiuni Ministerul Finanțelor 155.600 lei), R2508AE Constanța (obligațiuni Ministerul Finanțelor în valoare 15.000 euro) și la BVB Spot Constanța (34.000 lei).
 
În declarațiile de avere anterioare, sunt menționate aceleași bunuri, iar în ceea ce privește veniturile consilierului județean PSD nu au existat diferențe semnificative. În anul 2022, Donțu Gheorghe a încasat 800 lei indemnizație de la CAS Constanța, cât și 28.470 lei de la Consiliul Județean Constanța și ATOP. În ceea ce privește pensia, Gheorghe Donțu a primit 36.000 lei, iar soția 15.000 lei.
 
În Secțiunea „Documente" pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale lui Gheorghe Donțu, consilier județean PSD în cadrul Consiliului Județean Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
 Citește și:

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (II)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii